Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR

Biskup Košić ni danas nije ignorirao političke teme: 'Gdje je ta granica?'

Vlado Košić
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
15.06.2017.
u 17:24

Imamo li mi tu neku bojazan koja je ostala još iz doba kada je totalitarni bezbožni sustav zabranjivao Crkvi miješanje u svjetovne stvari - pita se Košić

Nakon što je podijelio javnost otvorenim pismom premijeru Andreju Plenkoviću u kojem ga je, između ostalog, optužio za političku prostituciju zbog koaliranja s HNS-om, sisački biskup Vlado Košić se i u današnjoj propovijedi povodom Tijelova dotaknuo političkih tema, prenosi N1 televizija

- Pitamo se kuda to smijemo sve doći, gdje je ta granica koja predstavlja našu ovlast i granicu dobivenu od Krista. Nekada se, a čini se i danas, u čitavim gradovima i selima, s pjesmama i molitvama, prolazilo noseći pokaznicu i u njoj kruh života. Jesmo li se mi to uplašili da smijemo predaleko pa obiđemo samo crkvu i u nju se vratimo?

Hoćemo li tako reći da mislimo da nije prikladno da se mi kršćani previše miješamo u društveni život našega grada, naše domovine, našega svjetovnog života? Imamo li mi tu neku bojazan koja je ostala još iz doba kada je totalitarni bezbožni sustav zabranjivao Crkvi miješanje u svjetovne stvari? Ili smo podložni medijima i onima u javnom životu koji danas ne vole Crkvu pa na svaki njezin iskaz brige za opće dobro zajednice društva prišivaju nedozvoljeno miješanje u društvena i politička pitanja - zapitao se Košić na propovijedi.

- Na to je pitanje teško odgovoriti, gdje je ta granica, do koje mjere smo svjedoci Krista i njegovih vrijednosti koje smo dužni živjeti i svima svjedočiti. Ipak, ako u dobrom duhu željni pomoći, željni prožeti naše društvo Evanđeljem, ulazimo u svjetovna područja onda to nije samo nama dopušteno, nego naša obveza. Dakako, s blagošću i sviješću služenja - kazao je Košić.

Komentara 139

DU
Deleted user
17:36 15.06.2017.

Levičari bi da ti pišu propovijedi i propisuju što je biskupu raditi i govoriti... malo morgen.

SH
Shaman
07:23 16.06.2017.

Da li ja to dobro vidim, da li je to dotični biskup pokrenuo sa svojim dobrotvornim prilogom skupljanje novaca za nedostupne skupe lijekove za dječicu u Klaićevoj?

DU
Deleted user
18:04 15.06.2017.

podrška biskupu Košiću!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije