Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA NIJE OSTALO

FOTO Prizori iz zauvijek nestalog grada: Gaza je izgledala kao Versilia, cure su u minicama, s viskijem i cigaretama

24.03.2024.
u 16:12

Talijanska spisateljica Francesca Borri donosi priču iz Gaze i istražila je njezinu ne tako davno prošlost: bile su to godine u kojima na fotografijama Gaza izgleda kao Versilia, na njima su cure u minicama, cure s viskijem i cigaretama, djevojke plešu, djevojke slikaju na likovnoj akademiji. Jedina arhiva bila je arhiva Keghama Djeghaliana, koji je 1944. godine otvorio prvi fotostudio. Bio je izbjeglica, ali izbjeglica pred armenskim genocidom, a nakon ponovnog bijega obitelji, 1967. godine, u Kairo, ostao je sam. Naslijedio ga je njegov pomoćnik Marwan Tarazi. Koji je sada pod ruševinama. Zajedno sa svim fotografijama na ovim stranicama. Ništa nije ostalo

Ključne riječi

Komentara 5

V0
Vlaskoulicanec4.0
16:24 24.03.2024.

Gaza je bila mali raj na zemlji (ja sam grad posjetio 1985. godine prije početka "intifade)! I onda su ga u šake uzeli Palestinci...

K
K
18:46 24.03.2024.

još gore ..čak i pred ovaj teroristički napad imali su sve, Židovi im ostavili i gotove tvornice i na punoljetnost svoje neovisnosti pokolju ljude iz okolnih kibbutsa koji su im služili, ili kod kojih su bili zaposleni - sramota.

HA
Hary3
19:51 24.03.2024.

Primječujem da nema marama na fotografiji. I bio je mir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije