Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje jokeru

'Bilo je toliko krvi da je pod bio sklizak, Holmes je bio miran'

James Holmes, suđenje (1)
REUTERS/Pixsell
08.01.2013.
u 17:20

Muškarac je stalno pitao gdje mu je kći. Otvorio je vrata i pokušao iskočiti iz automobila, kazao je policajac Grizzle koji je žrtve masakra u kinu pokušao prevesti u bolnicu

Toliko krvi bilo je na podu kina da je postalo sklisko. Tijela s užasnim ozljedama. Zvuk zvonjave mobitela koji se ponavlja iznova i iznova.To je scena koju je doživio policajac Justin Grizzle kada je ušao u kino u gradiću Aurori u američkoj saveznoj državi Colorado, a koju je opisao svjedočeći na suđenju Jamesu Holmesu u ponedjeljak, javlja CNN.

Grizzle je brišući suze svjedočio o svojim naporima da pomogne žrtvama pucnjave koje je pokušao brzo odvesti u bolnicu. – Muškarac je bio pogođen u glavu. Stalno je pitao gdje mu je kći. Otvorio je vrata i pokušao iskočiti iz automobila, kazao je Grizzle.

Svjedočio je i detektiv Matthew Ingui. – Vidjeli smo prvu žrtvu kako leži na podu – kazao je. Na podu su bile cipele, krv, krvave maramice, kokice – kazao je Ingui. Krvi je bilo posvuda, dodao je.

Policajac Jason Oviatt ispričao je kako se od kina do ulice protezao krvavi trag. Oviatt, koji je prvi došao do Holmesa nakon pucnjave, opisao je da se doimao ''vrlo, vrlo opušteno'' te da je bio neprirodno miran. Do kina je došao nedugo nakon dojave i Holmesa je zatekao kako stoji ispred kina. Isprva je mislio da je policajac. No ubrzo je shvatio da je nešto pogrešno. Ispričao je kako se Holmes mirno pokorio njegovim naredbama.

Podsjetimo, 25-godišnjem Jamesu Holmesu, zvanom Joker, sudi se zbog masakra u Aurori u srpnju kada je u pucnjavi u kinu na premijeri filma o Batmanu ubio 12 i ranio 58 ljudi.

 >> I Joker i Breivik osmislili su napade po istome modelu

 

Ključne riječi

Komentara 2

TI
Tatanka-Iyotanka
17:38 08.01.2013.

namjestaljka

Avatar Alfons_x
Alfons_x
09:40 09.01.2013.

B Kosa Ugooglaj "BIZARNO OTKRIĆE >> Atentator iz Aurore i čovjek u sudnici nisu ista osoba!" Biti će ti jasniji pojam - namještaljka. Inače, Robert Holmes, otac Jamesa Holmesa trebao je svjedočiti pred istražnim odborom američkog senata u istrazi okoo najveće bankarske prijevare u povijesti, skandalu s namještanjem LIBOR-a upravo u vrijeme masakra. Robert Holmes je prije asakra pozvan da objasni implikacije LIBOR skandala za koji je među ostalim znala i američka Federalna rezerva, a koji je od 2007. (kada je započela globalna recesija) na povijesno niskim ratama....naravno svi mediji su se raspisali isključivo o masakru, malo tko o Liboru kamoli o povezanosti ova dva slučaja....VL je čini mi se u jednom članku obradio temu da možda ubojica i tip u sudnici nije isti čovjek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije