Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIČKI MILIJARDER

Bill Gates otkrio kad bi se svijet trebao vratiti u normalu: 'Ovo je nevjerojatna tragedija'

FILE PHOTO: Bill Gates, Co-Chair of Bill & Melinda Gates Foundation, attends the World Economic Forum (WEF) annual meeting in Davos
Foto: Ilustracija/DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL
1/2
25.03.2021.
u 09:45

Gates je dao najmanje 1,75 milijardi dolara putem Zaklade Billa i Melinda Gates za globalni odgovor na pandemiju

Svijet bi se trebao vratiti u normalu do kraja 2022. godine zahvaljujući cjepivima protiv COVID-19, rekao je Bill Gates u intervjuu za poljski list Gazeta Wyborcza i televizijski kanal TVN24. 

"Ovo je nevjerojatna tragedija", rekao je suosnivač Microsofta o pandemiji i dodao da su jedine dobre vijesti pristup cjepivima. 

"Do kraja 2022. trebali bismo se potpuno vratiti u normalu", rekao je Gates. 

VIDEO: Cijepili su se Plenković, Beroš i Jandroković AstraZenecom: "Svaki cijepljeni pojedinac pridonosi zaštiti populacije"

Gates, milijarder koji je odstupio s čelne pozicije tvrtke Microsoft 2014. dao je najmanje 1,75 milijardi dolara putem Zaklade Billa i Melinde Gates za globalni odgovor na pandemiju.

To uključuje podršku za neke proizvođače cjepiva, dijagnostiku i potencijalne načine liječenja. 

Program COVAX, uz potporu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i Globalnog saveza za cjepiva i imunizaciju (GAVI), nastoji osigurati dvije milijarde doza cjepiva za siromašnije zemlje do kraja 2021.

Ključne riječi

Komentara 182

BR
BradGarlicSr
10:00 25.03.2021.

Kako će sad čipirat krkane kad je nestašica čipova u svijetu?

Avatar pinta162
pinta162
22:43 26.03.2021.

Svjetski klaun....

TM
trade_mark
11:42 25.03.2021.

dakle, ovoliko debilnih komentara nisam već jako dugo vidio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije