Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JASNA PORUKA

Biden traži od Netanyahua da promijeni vladu: 'Izrael gubi podršku'

FILE PHOTO: U.S. President Biden the Americas Partnership for Economic Prosperity Leaders’ Summit at the White House
LEAH MILLIS/REUTERS
13.12.2023.
u 03:00

Biden je posebno izdvojio izraelskog krajnje desnog političara Itamara Ben-Gvira, ministra nacionalne sigurnosti, kazavši kako je to "najkonzervativnija vlada u izraelskoj povijesti".

Američki predsjednik Joe Biden u utorak je rekao da izraelski premijer Benjamin Netanyahu mora promijeniti svoju vladu te da Izrael u budućnosti ne smije odbiti palestinsku državu.

Bidenova izjava na donatorskoj večeri za njegovu kampanju za izbore 2024. godine novi je znak sve veće američke zabrinutosti oko izraelskog bombardiranja Gaze u kojem su živote izgubile tisuće ljudi.

- Počeli su gubiti tu podršku - rekao je Biden, referirajući se na zabrinutost međunarodne zajednice.

Američki predsjednik to je rekao uoči putovanja njegova savjetnika za nacionalnu sigurnost Jakea Sullivana u Izrael, gdje će se sastati s tamošnjim ratnim kabinetom.

VEZANI ČLANCI:

Netanyahu je u srijedu rekao kako Izrael uživa američku podršku u cilju uništenja Hamasa i spašavanja taoca koje su palestinski militanti oteli 7. listopada, no da se saveznici ne slažu oko toga što će slijediti nakon tog rata.

Biden je posebno izdvojio izraelskog krajnje desnog političara Itamara Ben-Gvira, ministra nacionalne sigurnosti, kazavši kako je to "najkonzervativnija vlada u izraelskoj povijesti".

"On (Netanyahu) mora promijeniti vladu. Ova vlada u Izraelu sve jako otežava", rekao je. Naglasio je kako Izrael "ne može reći ne" palestinskoj državi kojoj se tvrdolinijaši protive. Biden je rekao kako „imaju priliku početi ujedinjavati regiju”, no da "Bibi mora shvatiti da mora učiniti neke poteze”. Bibi je Netanyahuov nadimak.

Sullivan je u utorak najavio da će tijekom posjeta Izraelu s dužnosnicima raspravljati oko njihovog plana za Gazu.

VIDEO Na Zrinjevcu u Zagrebu osvanuo grafit posvećen Gazi

Komentara 1

DU
Deleted user
22:21 13.12.2023.

sve je to holivud i iluzija. najgori ljudi svijeta u odjelima dobrotvora okruzeni uvlakacima i izdajicama vlastitog naroda. dosli iz bolesnih familija i sire tu bolest na ostatak svijeta. ne nisam penelopa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije