Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUŽA TOMAŠIĆ:

'Bi li Jasenovac bio pravedan čin da je pobijedila druga strana?'

ruža tomašić
Patrik Macek/PIXSELL
23.08.2013.
u 12:00

Skrivanje organiziranih i pomno osmišljenih komunističkih zločina ispod plašta antifašizma neće Hrvatskoj donijeti potrebno suočavanje s ružnom prošlošću, poručuje Ruža Tomašić

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić poručila je u povodu Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima kako se prema tim žrtvama primjenjuju dvostruka mjerila.

"Unatoč polustoljetnom obračunu s ustaškim naslijeđem, pojedini državni dužnosnici i danas osjećaju potrebu najavljivati nastavak lova na duhove. Pritom zaboravljaju da je Hrvatskom vladao i drugi totalitarni režim čijih se brojnih žrtava također moramo sjetiti. Nažalost, sloboda i demokracija nisu nam donijele konstruktivan i objektivan osvrt na višedesetljetnu vladavinu komunističkog režima i njegovu ostavštinu", poručila je Ruža Tomašić u priopćenju.

"Skrivanje organiziranih i pomno osmišljenih komunističkih zločina ispod plašta antifašizma neće Hrvatskoj donijeti potrebno suočavanje s ružnom prošlošću u kojoj je naš narod nažalost bio razjedinjen. Dapače, ustrajnost u tezi kako je jedan zločinački totalitarni režim bio apsolutno pravedan samo zato što je bio na strani savezničkih sila pobjednica u Drugom svjetskom ratu znači kako bi Jasenovac i ostala stratišta bilo moguće opravdati i podvesti pod pravedan čin da je u ratu pobijedila ona druga strana", smatra Ruža Tomašić.

>> Iz njihovih humaka više nikada ne smije klijati sjeme novog zla

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije