Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulazak u eu

Bez referenduma o referendumu, ali će se mijenjati zakon

'04.06.2011, Markov trg, Zagreb -  Zastave Republike Hrvatske i Europske unije na drzavnim zgradama na Markovom trgu Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
04.01.2012.
u 21:02

Vlada uvjete za raspisivanje referenduma "ublažava" izmjenama po kojima bi rok za prikupljanje potpisa bio dulji, a broj potpisa manji.

Iako je bivša premijerka Jadranka Kosor sa sindikatima potpisala sporazum da će se istodobno sa izjašnjavanjem o ulasku u Europsku uniju održati i "referendum o referendumu", od toga neće biti ništa.

Građani su trebali odgovoriti i na pitanje: Jeste li za to da se referendum mora raspisati ako to zatraži 200.000 registriranih birača te da vrijeme za prikupljanje potrebnog broja potpisa bude 30 dana? Sada treba u 15 dana skupiti 450.000 potpisa. Taj je sporazum nastao nakon što su sindikati skupili više od sedamsto tisuća potpisa kojima su građani tražili da se raspiše referendum o Zakonu o radu. Među potpisnicima bio je i sadašnji premijer Zoran Milanović. S obzirom na to da je Vlada povukla prijedlog Zakona, Ustavni sud zabranio je referendum.

Laburist Dragutin Lesar kaže da Kosor i Milanović to nisu ni spomenuli na sastanku o raspisivanju referenduma o EU. Iz Vlade ne odgovaraju zašto građanima neće dopustiti da se izjasne o tom pitanju, no neslužbeno doznajemo da će uvjete za raspisivanje referenduma "ublažiti" kada će raditi izmjene Zakona o referendumu.

Ključne riječi

Komentara 21

OB
-obrisani-
21:28 04.01.2012.

Baš me interesira kako će ga \"ublažiti\", ha, ha, ha

Avatar bakunjin
bakunjin
21:29 04.01.2012.

referendum o eu može se ponavljati dok ne prođe, a 700000 potpisa građana sakupljenih za 15 dana ko fučka? pa da! nije ovo demokracija ovo je parlamentarna demokracija.

OB
OBSERVER8
21:25 04.01.2012.

Onda u redu, samo da budu blaži uvjeti, ma tko bio na vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije