Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAŽNJEN I MINISTAR

Bez milosti: Britanskom premijeru stiže kazna zbog kršenja epidemioloških mjera

Economic update statement from British Chancellor of the Exchequer Rishi Sunak, in London
Foto: UK PARLIAMENT/JESSICA TAYLOR/REU
1/3
12.04.2022.
u 16:09

Oporbeni zastupnici ranije su pozvali Johnsona da odstupi, nakon što se ustvrdilo da je kršio mjere koje je donijela njegova vlada

Britanskog premijera Borisa Johnsona i ministra financija Rishija Sunaka policija će kazniti zbog kršenja lockdowna, objavila je vlada u utorak.

Policija je ranije u utorak priopćila da će izreći još najmanje 30 kazni za ljude koji su prisustvovali okupljanjima u Johnsonovim uredima i rezidenciji, čime su kršili lockdown koji je tada bio na snazi.

Ukupno će biti kažnjeno više od 50 ljudi.

"Premijer i ministar financija danas su primili obavijest da im metropolitanska policija namjerava poslati fiksnu kaznu", stoji u priopćenju vlade.

"Nemamo drugih detalja, ali ćemo vas obavijestiti kada ćemo ih imati", dodaje se.

Partiji u Downing Streetu, dok su na snazi bile stroge mjere ograničenja kretanja i okupljanja, održavali su se u svibnju, lipnju, studenom i prosincu 2020. te u siječnju i travnju 2021.

Oporbeni zastupnici ranije su pozvali Johnsona da odstupi, nakon što se ustvrdilo da je kršio mjere koje je donijela njegova vlada.

>> VIDEO Rusi tvrde: Uništili smo četiri proturaketna sustava S-300; Zelenski: Spremni smo za njihove akcije. Odgovorit ćemo

Komentara 1

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
11:08 13.04.2022.

Lažljivi britanski premijer kakvog nije bilo u povijesti Ujedinjenog kraljevstva. Tako ga karakteriziraju britanski komentatori. I stide se. Boris Johnson je svoj najveći uspon uradio za vrijeme Brexit kampanje. On je tada opremio crveni autobus s natpisom " Šaljemo 350 milijuna funti svakog tjedna u EU. Glasajte za izlazak iz EU! Vratimo natrag kontrolu.! Dajmo taj novac NHS-u, Nacionalnoj zdravstvenoj službi." NHS nije nikada primala 320 milijuna funti svakog tjedna. Vidjelo se to za vrijeme pandemije. Za vrijeme pandemije je osobno organizirao raskalašne zabave za odabrani krug partijanera ni manje ni više već u samom sjedištu britanske vlade. Za sada ga se tereti za 50 takvih događaja, ali doslovce stalno se saznaje za neki novi. Kompanjon u organizaciji bio mu je tajnik vlade, odnosno u stvarnosti ministar financija. Tvrdio je sve vrijeme da nikakvih COVID zabava u prostorijama vlade nije bilo. I danas ga je policija nakon podrobne istrage sudskim prijavila za cijeli niz kršenja zakona dok su građani umirali po bolnicama. Nemoralan, nečastan i nepošten političar koji se obijesno ruga Britancima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije