Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRUXELLES

Bez dogovora u proračunu: Završio summit 27 zemalja članica EU-a

Foto: Reuters/PIXSELL
21.02.2020.
u 20:13

Nakon što je napokon pripremljen novi prijedlog s malim preinakama ranijeg prijedloga predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela, čelnici EU-a su se ponovno okupili, ali su se brzo razišli bez dogovora.

Izvanredni sastanak čelnika 27 zemalja članica EU-a završen je u petak navečer bez dogovora o novom višegodišnjem proračunu.

Ni najnoviji prijedlog da sljedeći sedmogodišnji proračun EU-a bude 1,069 posto bruto nacionalnog dohotka nije dobio potporu čelnika.

Najveći dio izvanrednog sastanka na vrhu sazvanog kako bi čelnici postigli kompromis oko proračuna za sedmogodišnje razdoblje od 2021. do 2027. protekao je u bilateralnim sastancima, dok je plenarni sastanak odgađan cijeli dan. 

Nakon što je napokon pripremljen novi prijedlog s malim preinakama ranijeg prijedloga predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela, čelnici EU-a su se ponovno okupili, ali su se brzo razišli bez dogovora.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Matteo1212
Matteo1212
23:12 21.02.2020.

Hehe, otišla jedna od glavnih krava muzara pa je sada malo teže udovoljiti apetitima europarazita u Bruxellesu; pa nisu englezi veslo sisali...

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
20:40 21.02.2020.

Ubacite zeton ,pritisnite dugme....krecemoooo..

I1
ing-12345
22:13 22.02.2020.

Kao što sam i predvidio prije više od godinu dana liberalno-komunistčka diktatura zvana EU će se raspasti jer se neće dogovoriti oko buđeta. I hvala bogu taj proces je počeo a završiti će se za najkasnije dvije godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije