Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HZZO o otkazima:

'Bez dodatnih pretraga nemoguće dokazati je li netko bolestan'

croatia airlines,stjuardese
Daniel Kasap/PIXSELL
Autor
Sonja Hoffman
09.05.2013.
u 21:51

Pretrage, ne prestanu li pacijentu smetnje, zahtijevaju i produljenje bolovanja

Iz HZZO-a kažu da ne mogu komentirati zbog čega je tvrtka Croatia Airlines dala otkaz svojim djelatnicama, niti se mogu miješati u unutarnje poslovanje i politiku neke kompanije. Zavod je prema traženju Croatia Airlinesa obavio zatraženu kontrolu nad bolovanjima i izvješće dostavio poslodavcu, te za daljnje informacije upućuju na poslodavca.

Zavod ne može u javnost iznositi podatke o osiguranim osobama, posebno one koji se tiču njihove medicinske dokumentacije i medicinskih indikacija. Neslužbeno, doznajemo, većina od kontroliranih bolovanja proglašena je opravdanima jer dokazivanja opravdanosti kratkotrajnih bolovanja nije jednostavna.

- Dokazati da pacijent nema proljev, da ga ne bole leđa ili uho nije moguće bez dodatnih daljnjih pretraga koje onda, ne prestanu li pacijentu smetnje, zahtijevaju i produljenje bolovanja - rekao je naš izvor u HZZO-u.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije