Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ako se nastavi sadašnjim tempom

'Besmisleni rat Vladimira Putina': Britanski obavještajci objavili predviđanja o golemom broju ruskih žrtava

Ukrajina
Reuters/Pixsell
30.12.2023.
u 16:34

Britanski ministar obrane Grant Shapps usporedio je te podatke s devetogodišnjim sovjetsko-afganistanskim ratom u kojem je Rusija imala 70.000 žrtava

Rusija će imati više od pola milijuna ubijenih ili ozlijeđenih vojnika u Ukrajini do 2025. ako se situacija bude odvijala sadašnjim tempom, procijenila je Velika Britanija. Prosječan broj poginulih i ranjenih porastao je za gotovo 300 na dan tijekom 2023. u odnosu prema 2022., po podacima britanske vojno-obavještajne službe objavljenima u subotu. 

Po novim podacima, to povećanje "gotovo sigurno" održava degradaciju ruskih snaga i njihovu tranziciju na "manje kvalitetnu, više brojnu masovnu vojsku od djelomične mobilizacije rezervista u rujnu 2022."  Rusiji će vjerojatno trebati pet do 10 godina da obnovi jako dobro uvježbane i iskusne vojne postrojbe, smatraju britanski obavještajci.

VEZANI ČLANCI:

Britanski ministar obrane Grant Shapps usporedio je te podatke s devetogodišnjim sovjetsko-afganistanskim ratom u kojem je Rusija imala 70.000 žrtava. U "besmislenom ratu" ruskog predsjednika Vladimira Putina, "ako broj žrtava nastavi rasti sadašnjim tempom cijele iduće godine, do 2025. Rusija će imati više od pola milijuna poginulih i ozlijeđenih vojnika u tri godine rata", napisao je ministar na X-u, bivšem Twitteru.

VIDEO Ukrajinci žestoko napali ruski Belgorod: Eksplozije diljem grada, gore automobili i zgrade,

Ključne riječi

Komentara 28

GO
goran2hr
18:00 30.12.2023.

Kada su u BiH Muslimani napali Hrvate, Britanci su bili glavni za širenje "istine".

Avatar majkuvam
majkuvam
17:52 30.12.2023.

Poznato je da su britanski obavještajci izvori istine..haha

ST
Stjepan
17:54 30.12.2023.

Kremlj vojači nepodobne, Moskvu i Staljingrad ne dira

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije