Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ništ koristi!'

Beskućnik kažnjen sa 600 kuna jer je u prenoćištu vrijeđao socijalnu radnicu

Beskućnik
Foto: Getty Images
01.09.2019.
u 12:53

Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane posjećivanja prenoćišta kojem se šest mjeseci ne smije približiti na manje od stotinu metara. Nezaposlen je i prima 920 kuna socijalne pomoći

Beskućnik (56) iz Varaždina kažnjen je sa 600 kuna jer je vikao na socijalnu radnicu u prenoćištu. Pod utjecajem 1,78 promola alkohola u krvi 27. ožujka narušavao je javni red vičući i vrijeđajući socijalnu radnicu govoreći joj: "Je... ti Boga!  Mater ti je..., tebi i ostalima! Ko ste vi meni da mi kaj govorite! Ništ koristi!".

Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane posjećivanja prenoćišta kojem se šest mjeseci ne smije približiti na manje od stotinu metara. Nezaposlen je i prima 920 kuna socijalne pomoći. Na suđenju je rekao da je u prenoćištu za beskućnike proveo oko godinu dana. Ostao je bez ičega jer je, kako je rekao, njegova sestra sve prodala, pa je ostao bez imovine. Radio je deset godina u Austriji, zatim 12 godina u Sloveniji i četiri godine u Hrvatskoj.

Sad živi u stanu koji plaća od prihoda koji dobiva od Centra za socijalnu skrb. Uračunato mu je vrijeme koje je proveo u policijskoj postaji do otrježnjenja, tako da ne mora platiti novčanu kaznu.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
17:48 01.09.2019.

Otkud novac za alokohol , svim primateljima socijalne pomoci uveo bi nasumicne provjere na narkotike i alkohol te obavezno volontiranje bar 1 sat dnevno ,bitno je tim ljudima vratit vjeru u sebe i da mogu biti korisni (ako nisu bolesni )

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
17:18 01.09.2019.

Tak je! Udri po sirotinji. Sad molim javno iscipelarit klošara da se pokaže snaga i moć. A kaj se tiče socijalaca, ne bi baš stala u njihovu obranu...

Avatar anlaser
anlaser
14:10 01.09.2019.

Pijan ,bezobrazan , beskućnik , beskoristan !? Ovaj sigurno ima partijsku knjižicu uhljebničke partije !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije