Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problem s radiolozima

Beroš zatražio provedbu unutarnjeg nadzora i izvještaj od ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice

Ministar Beroš obišao je KBC Rijeka
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/5
06.05.2021.
u 14:29

Beroš ističe kako kontinuirana zdravstvena zaštita mora biti ispred svega

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u povodu problema s radiolozima i prosvjeda pred Klinikom za tumore kako je od ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, čiji je klinika sastavni dio, zatražio provedbu hitnog unutarnjeg nadzora i izvještaj o stanju u toj ustanovi.

"Moja je briga kao ministra da se osigura kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite, pogotovo onkološkim bolesnicima. Uputio sam zahtjev ravnatelju bolnice u čijoj je ingerenciji rješavanje tih pitanja za hitnim unutarnjim nadzorom i izvještaj o stanju u toj ustanovi", rekao je Beroš u Školi narodnog zdravlja "Dr. Andrija Štampar", gdje je prisustvovao cijepljenju studenata medicine.

Beroš ističe kako kontinuirana zdravstvena zaštita mora biti ispred svega, ispred međuljudskih odnosa i nedostatka određenog kadra, a ravnatelj ustanove mora osigurati te prepostavke.

VIDEO Prosvjed ispred Klinike za tumore

"Ako tome nije tako, onda ću vući sljedeće korake. Nabolji put je legalni put rješavanja problema i napravit ću sve da se osigura adekvatan broj radiologa u klinici", kazao je.

S obzirom na zahtjev oporbe za njegovim opozivom, Beroš je ponovio kako ima potporu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ne misli otići s funkcije ministra.

VIDEO Dijana Zadravec: "Liječnica je agresivno došla u moju sobu i pokušala napraviti incident"

"U ovom trenutku osjećam da imam potporu premijera i ne mislim napustiti brod koji je još uvijek na uzburkanom moru. Međutim, ukoliko bilo tko smatra da to nije tako i ima kontraargumentaciju koja stoji, nemam nikakvih problema otići", rekao je Beroš.

"Nisam opterećen svojom pozicijom. Već 15 mjeseci iznimno teško radim ovaj posao na dobrobit hrvatskih građana i zato me malo i bole sve ove insinuacije i konstrukcije", dodao je. 

Komentara 3

BR
Breoxs
14:46 06.05.2021.

Liječnici jedni protiv drugih pokreću kaznene prijave. U pozadini je borba oko plijena! Kad si bolestan, ne pitaš za cijenu magnetne rezonance, a MR jako puno košta. To je rat oko dijagnostičke obrade koje se skraćeno zove - MR-a.

JA
jadnatikoza
14:42 06.05.2021.

Ako dođete u bolnicu i nema radiologa, specijalista, sestara... za to su krivi glasači HDZ-SDP koji već 30 godina podupiru uništavanje Hrvatske

BR
Breoxs
14:42 06.05.2021.

Beroš bi se trebao kloniti bilo kakvih izjava o Zadravec jer se protiv njega vodi kazneni postupak u kojem je žrtva - upravo Zadravec. Treba poslati USKOK, svakome naći poneko kazneno djelo, zatvoriti ih u Remetinec da se prizovu pameti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije