Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sumnjive transplantacije u KBC-u Zagreb

Beroš: Sumnja na određene nepravilnosti ne znači i sumnju na trgovinu organa. Za sada je nema

Vili Beroš
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
08.06.2022.
u 12:39

Složio bih se da ako se nešto dogodilo to je doista strašno. No daleko smo od toga. Zdravstvena inspekcija je postupala, napravila je dubinsku analizu i otkrila disfunkcionalnost u samom procesu, kazao je Beroš

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu obilježavanja Dana Bjelovarsko-bilogorske županije. Uz predsjednika Vlade bio je i ministar zdravstva Vili Beroš.

O sumnji na slučajeve trgovine organima i dvije sumnjive transplantacije u KBC-u Zagreb iz 2019. godine, govorio je ministar Beroš. 

"Složio bih se da ako se nešto dogodilo to je doista strašno. No daleko smo od toga. Zdravstvena inspekcija je postupala, napravila je dubinsku analizu i otkrila disfunkcionalnost u samom procesu. Ovaj slučaj se odnosi na transplantacije nesrodnih živih donatora organa", kazao je Beroš. 

"Natpisi ne stoje u medijima. Tada je inspekcija uočila sumnje u nepravilnosti i uputila je DORH-u slučaj na daljnje ispitivanje. Upućen je spisi HLK-u", kazao je.

"Na ponos i diku transplantacijski sustav ide dalje. U ovom trenutku ne mogu govoriti dalje", dodao je. Vidjet će se koji element nije bio adekvatan. 

"Privremeno je obustavljen proces transplantiranja s nesrodnih živih donatora organa", kazao je Beroš.

"Sumnja na određene nepravilnosti ne znači i sumnju na trgovinu organa, kao što je procjena psiho-socijalnog stanja donora", kazao je Beroš i dodao da nitko nije sankcioniran. 

Komentara 5

TA
Tarantula
12:55 08.06.2022.

Ovaj Beroš samo mora opravdavati kriminal u zdravstvu, od preplaćenih uređaja, namještenih natječaja, krađe lijekova, zapošljavanja preko veze, vađenja krivih organa, trgovina organima pa tek one pandemijske makinacije gdje usred pandemije kažnjava građane jer su bez maske dok u isto vrijeme ljubi ruke Nini Badrić bez ikakve zaštite i tako u krug.....mi Hrvati smo ili korumpiran ili glup narod, trećega nema!

ZP
Zabranjen pristup
14:09 08.06.2022.

Nema trgovine bez postotka ministru

NO
Nordik
13:58 08.06.2022.

DORH još nije završio svoj dio posla. Kako može ministar komentirati razvoj istrage. Opet pritisak na instituciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije