Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U karanteni

Beroš: Situacija na kruzeru gora nego u Kini, planira se prihvat Hrvata

Vili Beroš
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/6
20.02.2020.
u 09:53

Na pitanje hoće li biti stavljeni u karantenu, Beroš je izjavio da se danas planira način njihova prihvata, istaknuvši da je epidemiološka situacija na tom kruzeru gora nego u Kini

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je u četvrtak da se Hrvati s kruzera Diamond Princess nakon dvotjedne karantene zbog koronavirusa vraćaju danas i sutra, dodavši da se još uvijek planira njihov prihvat jer je epidemiološka situacija na kruzeru gora nego u Kini.

"Moramo obratiti posebnu pažnju na prihvat naših državljana koji dolaze u Europu, jer mi okolnosti epidemiološke situacije na kruzeru nisu potpunosti jasne. Mislim da ćemo u ovakvim specifičnim okolnostima postupiti malo drukčije", kazao je Beroš uoči sjednice Vlade.

Šestero Hrvata provelo je na brodu Diamond Princess dva tjedna u karanteni u japanskoj luci Yokohami zbog koronavirusa koji se proširio među putnicima.

Vili Beroš
1/7

"Njihov put povratka je različit, neki će doći danas, neki sutra", kazao je Beroš.

Na pitanje hoće li biti stavljeni u karantenu, Beroš je izjavio da se danas planira način njihova prihvata, istaknuvši da je epidemiološka situacija na tom kruzeru gora nego u Kini.

"Ja vjerujem da je samo riječ o specifičnim okolnostima boravka na brodu i iskreno se nadam da je samo to problem", dodao je.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova potvrdilo je u srijedu da je prvi hrvatski državljanin jučer napustio kruzer Diamond Princess, te da se smatra zdravim i nema ograničenja u kretanju. Ostalih pet hrvatskih državljana koji su na brodu kao članovi posade jučer su nastavili boravak u izolaciji, zajedno s ostalom posadom, iako nemaju simptome bolesti.

Na brodu s 3700 putnika i članova posade utvrđeno je 540 slučajeva zaraze koronavirusom.

VIDEO Najmanje 40 Amerikanaca koji se evakuiraju s kruzera zaraženo koronavirusom

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
10:08 20.02.2020.

Trebalo je odmah napraviti trijažu i razdvojiti zaražene i zdrave i zdrave odvesti u karantenu po malim grupama a bolesne odmah na liječenje. Nedopustivo je u zatvorenom klimatiziranom sustavu istovremeno držati i bolesne i zaražene i one koji su se netom razboljeli. I to tako da im zaraženi klimatizirani zrak cirkulira kroz kabine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije