Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR NA ZAHTJEV HLK-a
Povratak na članak

Beroš: 'Radnu obvezu nakon edukacije imaju i doktori u ostalim zemljama EU'

Važno je dodatno napomenuti kako će se buduća presuda Županijskog suda u Rijeci odnositi isključivo na tih tridesetero liječnika dok će se ostali tužitelji u takvim predmetima moći na istu pozivati ako će biti u njihovu korist

Komentari 5

IV
Ivo123
22:39 02.08.2023.

Znaci mi svi porezni obveznici bi trebali njima placati specijalizacije po 200tis eura a onda kada zavrse s speckom onda ih treba pustiti neka odu gdje god hoce po mogucnosti van i sl. a mi cemo uvoziti diskutabilnu radnu snagu koja u pravilu nevalja nista. e pa nemoze gospodo, imas primarnu praksu radi ti tamo mili moj, plati si specijalizaciju pa onda mozes ici kud te volja nakon sto ju zavrsis. neka si placaju onda bi to znali cijeniti.

VL
CR
crniq
09:06 03.08.2023.

Nije točno da imaju radnu obavezu. Nakon specijalizacije nemaju nikakvih obaveza. Barem je tako u Austriji. Upravo sada kćer specijalizira. Otišla je upravo zbog nehumanih uvjeta i međuljudskih odnosa.

VL
LA
larala
07:18 03.08.2023.

Iz ovog proizlazi da liječenje po Hr. bolnicama i Hitnoj u kojoj su većinom specijalizanti nije liječenje već obična edukacija na kojoj su pacijenti ništa drugo nego besplatni pokusni kunići za Beroša. Država će njihovu specijalizaciju naplatiti radnom obavezom a,, kako će platiti pacijentima koje tretira kao pokusne kuniće? Kako onda Beroš na cjeniku može isto naplaćivati usluge koje pacijenti dobiju od specijalizanata i specijalista ako je specijalizacija edukacija koju država ima pravo tim ljudima naplatiti radnom obavezom.

VL
BR
Brankko
20:51 02.08.2023.

Hrvatska liječnička komora čuva dobru hrvatsku riječ liječnik -- a ministar i drugi slabohrvatski govoritelji/pisatelji nameću razgovornu riječ doktor. Da, reći ćemo "doktore, pomozite", ali u finijemu izričaju to su liječnici. Tko se srami riječi liječnik?! Kako to zvuči -- "postani vojni doktor". PA doktor je i onaj ministar obrane. Doktor/doktorica medicine, to je titula; a opis časnoga posla, to je liječnik/liječnica.

VL
JU
juma
19:47 02.08.2023.

Možda imaju radnu obavezu, ali im nitko nije nudio godinu ili dvije dana volontiranja i besplatnog rintanja i iskorištavanja ako uopće hoće imati priliku položiti držvni ispit ili dobiti specijalizaciju. Tako je bio u Hrvatskoj devedesetih i nekoliko godina nakon toga. Tada im se moglo i to su nemilice koristili. Ovaj nedostatak liječnika i njihov masovni odlazak iz zemlje samo je posljedica jedne promašene politike i iskorištavanja mladih liječnika koje je trajalo desetljećima. No kolo sreće se okreće i sada sve dolazi na naplatu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.