Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USUGLAŠENO SA SINDIKATOM

Beroš otkrio koliko će rasti plaće djelatnicima u zdravstvu: Nekima uvećanje i do 35,8 posto

Zagreb: Lije?nici i sestre zapo?inju štrajk 18. rujna i trajat ?e do ispunjenja zahtjeva
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
24.01.2024.
u 21:35

Ministar je i najavio promjene ugovora za mlade liječnike i za specijalizacije, istaknuvši kako se sa 50.000 eura penalizacije smanjuju na 7000 eura

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u srijedu, prije sutrašnjeg predstavljanja uredbi o koeficijentima da će ukupno prosječno povećanje plaća za sve djelatnike u zdravstvu biti 11,8 posto pri čemu plaća liječnika specijalista s dežurstvima i prekovremenima raste i do 3500 eura. Ministar zdravstva Vili Beroš otkrio je u razgovoru za Dnevnik HTV-a koliko će rasti plaće liječnika na primjeru liječnika specijalista kojima plaća raste s 1771 eura na 2500 eura, a s dežurstvima i prekovremenima i do 3500 eura.

"Ukupno prosječno povećanje za sve djelatnike u zdravstvu bit će 11,8 posto u rasponu od 6 do 35,8 posto" izjavio je Beroš, dodavši da će reforma i povećanje primanja u zdravstvu iznositi 190 milijuna eura, a s prekovremenim i svim drugim davanjima 247 milijuna eura. Za štrajk koji pripremaju sindikati nezadovoljni uredbom o novim koeficijentima rekao je da su s predstavnicima liječničkog sindikata razgovarali u više navrata i usuglasili određeno povećanje.

Ministar je i najavio promjene ugovora za mlade liječnike i za specijalizacije, istaknuvši kako se sa 50.000 eura penalizacije smanjuju na 7000 eura te će liječnik moći prijeći u drugu ustanovu, a u uz suglasnost bez plaćanja troškova specijalizacije. 

U resornom ministarstvu, dodao je planiraju izraditi zakon o radno-pravnom statusu liječnika kojim bi se bonificirali liječnici koji bi ostali raditi dulje u svojoj zdravstvenoj ustanovi. "Dakle, nagradili ih za vjernost svojoj zdravstvenoj ustanovi i to verificirali novcem" zaključio je Beroš.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 9

Avatar mlijeko
mlijeko
22:01 24.01.2024.

Rastu plaće i rastu liste čekanja..Plaće se moraju vezati uz rad i koliko građana ozdravi..ovako je sve pumpanje bez osnove..oni koji su i do sada imali puno sada će imati previše..a odgovornost za rad je nula(0).

Avatar Barbie*
Barbie*
22:21 24.01.2024.

Ovolike plaće nemaju ni liječnici na Zapadu...jesu li oni neka privilegirana kasta u Hrvatskoj?

JA
Jadran666
07:28 25.01.2024.

Ako mislite da imate male plaće odite kod privatnika. Mi koji radimo kod privatnika nemamo taj luksuz sindikata i štrajka, oni nas čisto gledaju da li si profitabilan ili ne, ako si dobar nagradit će te, ako si loš zamijeniti će te.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije