Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMANTIRAO NAVODE

Beroš: Nije bilo pogodovanja, tvrtke su angažirane prije nego što sam došao u Ministarstvo

Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite
Davorin Visnjic/PIXSELL
16.04.2021.
u 12:40

– Ako je nekoga zanimalo tko radi tu stranicu, mogao je otići na mrežnu stranicu i vidjeti tko je angažiran – kazao je ministar zdravstva Vili Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš negirao je bilo kakvo pogodovanje tvrtki Cuspis, jednoj od tvrtki angažiranih za uspostavljanje platforme za naručivanje građana za cijepljenje.

– Naravno da nije bilo pogodovanja. Ministarstvo je jutros poslalo demantij. Svi procesi bili su transparentni sukladno zakonima i svi podaci objavljeni su na mrežnim stranicama. Teza o prikrivanju identiteta ne stoji ako je sve unaprijed bilo objavljeno. Ja, kao ministar, ne znam koliko je to točno koštalo, ali vjerujem da je u naše priopćenje to bilo uključeno – kazao je Beroš.

Rekao je da poteškoća s platformom ima, ali da je to u domeni informatičara. Istaknuo je da se radi o vrlo kompleksnom procesu, ali da radi na tome da nadležni otklone sve nedostatke.

Na pitanje u kakvom je odnosu s Vinkom Kojundžićem, vlasnikom tvrtke Cuspis, odgovorio je: – Ni u boljem ni u lošijem nego u odnosu na druge vendore, tvrtke koje imaju ugovorne odnose s Ministarstvom zdravstva. Nije bilo nikakvog pogodovanja.

Upitan hoće li dati detaljne podatke u javnost koliko je tvrtka Cuspis dobila otkad je on u Ministarstvu, Beroš je rekao da će sve iznijeti transparentno, a dodao je i da su sve tri tvrtke angažirane mnogo prije nego što je on došao na mjesto pomoćnika.

– Ako je nekoga zanimalo tko radi tu stranicu, mogao je otići na mrežnu stranicu i vidjeti tko je angažiran – ponovio je.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Ministar Marić kritizirao rashode u zdravstvu

Komentara 3

TA
TakacMakac
14:59 16.04.2021.

Sve maske su pale. HDZ-ovi SUPERHEROJI su u stvari LOPOV, BIOTERORISTKINJA i 2 GLUPANA

FE
federicofernandez
14:14 16.04.2021.

"Sve je bilo transparentno" izrada jedne internet stranice sa propagandnim naslovom cijepi se misli na druge košta 4 milijuna kn em je prevara da sa cijepljenjem mislis na druge em to kosta mozda 400 kn a beros zakljuci da je sve transparentno. To prolazi samo kod hdz glasaca kojih nazalost nije malo😔

XI
xibau
13:39 16.04.2021.

moj prijatelj je angažiran prije mog dolaska u ministarstvo a on je prije bio pomoćnik, nakrao se i još laže...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije