Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOBILIZACIJA SUSTAVA

Beroš poslao poruku onima koji ne vjeruju u virus i poručio: Čekaju nas izazovna vremena

Zagreb: Vili Beroš i Krunoslav Capak obratili se medijima nakon sastanka s ravnateljima bolnica
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/7
27.10.2020.
u 15:26

Potrebno je da se homogeniziramo i učinimo najbolje što možemo, rekao je Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš naredio je potpunu mobilizaciju cijelog javnozdravstvenog sustava u Hrvatskoj zbog aktualne situacije s koronavirusom.n "Naredio sam kao ministar zdravstva potpunu mobilizaciju cijelog javnozdravstvenog sustava u Hrvatskoj. Upravo je ovo vrijeme da pokažemo istinsku predanost našem pozivu", napisao je Beroš na Facebooku.

Ispred Ministarstva Beroš dao je izjavu za medije. "Mislim da je vrijeme za slikovitu mobilizaciju. Govorim o potrebi da svi funkcioniraju kako bi maksimalno odgovorili na ovu ugrozu. To je naša obaveza i to je smisao ovoga što sam objavio," kazao je Beroš. Naglasio je da su spremni na svaki scenarij.

Video: Ministar Vili Beroš: Naredio sam potpunu mobilizaciju zdravstva!

"Oni na koje se odnosi moja objava će se prepoznati", kazao je. "Čekaju nas izazovna vremena. Potrebno je da se homogeniziramo i učinimo najbolje što možemo. Oni koje sam pozvao će se sigurno prepoznati. One koji rade sam pohvalio, to su oni koji pružaju danonoćno skrb oboljelima, a isto tako postoje i neki drugi faktori koji se mogu pridružiti", kazao je Beroš. 

Video: Vinković: Zadatak je da u Arenu postavimo 500 kreveta i to ćemo izvršiti

"Praćenje kontakata je najvažniji alat u borbi protiv koronavirusa, kazao je.

"Hvalevrijedno je što su se odazvali liječnici u mirovini. Njih ni nismo mislili staviti za liječenje oboljelih od Covid-19. Imali bi oni svoju ulogu. Bitno je da se više studenata želi uključiti. Postoje zdravstveni radnici, njegovatelji i njegovateljice koji su na Zavodu za zapošljavanje. Ovo nije formalna objava, nego određeni apel da se svi uozbiljimo. Naš zadatak je da se pridržavamo mjera. Neki tvrde da je virus izmišljen. Ja još jednom sve skupa pozivam da pogledaju one slike od proljeća", kazao je. 

"Imamo 73 tisuće zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika. Preraspodjelom ćemo nastojati čim duže zadovoljiti potrebe. Moramo biti spremni na sve opcije, bolje da su oni tu nego da ih počnemo tražiti kad zatreba", rekao je Beroš.

"Vlada ne zahtijeva da netko radi besplatno. Troškovi su veliki. To neću koristiti kao argument u apeliranju prema narodu. Trudit ću se dobrim dijelom da nađemo načina i za stimulaciju onih koji su radili u Covid centrima", rekao je.

"Osobno smatram da nije optimalna situacija s pronalaženjem kontaktima", rekao je Beroš.

"Nudim epidemiolozima razne načine pomoći. Studenti su na raspolaganju, da se naprave centri u kojima će se nazivati kontakti. U ovom trenutku postoji i moja inicijativa da im pomognem", rekao je Beroš.

Potvrdio je da će danas u KB Dubrava biti upućeno 10 respiratora i pet intenzivista. "Tako će biti i sljedećih dana. Svim ustanovama stojimo na raspolaganju, kako kadrovskog tako i materijalnog pitanja", dodao je Beroš.

Ključne riječi

Komentara 66

Avatar Nilski konj
Nilski konj
15:35 27.10.2020.

Junačino kradezeova da li je i nepružanje pomoći ranjenom policajcu bilo isto samo slikovito ili......

LO
LoveCroatia
15:35 27.10.2020.

Mi vjerujemo u virus, ne vjerujemo u ovaj stozer. Dat cu samo 2 primjera. Capak je krajem 3. mjeseca rekao da je nosenje maski u potpunosti nepotrebno i da to utjece na psihicko zdravlje da bi par mjeseci kasnije rekao da maske IPAK stite. Nadalje, alemka je rekla da su oni koji izadu iz samoizolacije "bioteroristi", da bi mjesec dana kasnije Capak rekao da ne vidi probĺem u toms da oni koji su u samoizolaciji stave maske i izadu na izbore glasati (za HDZ). Ima tu jos puno primjera, ali neka ostane na ovome.

DU
Deleted user
16:39 27.10.2020.

Kakav je to virus kada nas moraš svaki dan uvjeravati da postoji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije