Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži izvanredni angažman

Beroš naredio mobilizaciju zdravstva: Svi moraju ozbiljno shvatiti ovu situaciju i dati maksimum!

Solin: Ministar Beroš posjetio je Hrvatsku gorsku službu spašavanja
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
27.10.2020.
u 13:57

– Upravo je ovo vrijeme da pokažemo istinsku predanost našem pozivu – kaže Beroš.

Aktualno stanje s koronavirusom tjera nas sve u zdravstvenom sustavu na izvanredni angažman, od liječnika primarne zdravstvene zaštite, hitne pomoći, zavoda za javno zdravstvo do svih bolnica koje skrbe za sve oboljele, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš na svom Facebook profilu.

– Naredio sam kao ministar zdravstva potpunu mobilizaciju cijelog javnozdravstvenog sustava u Hrvatskoj. Upravo je ovo vrijeme da pokažemo istinsku predanost našem pozivu – dodao je Beroš.

Nedugo nakon objave na Facebooku, Beroš je pojasnio svoje navode.

– Mobilizacija znači da svaki zdravi djelatnik u zdravstvu ovu situaciju mora shvatiti ozbiljno i svi moraju dati maksimum, uključujući i mene – naglasio je Beroš za N1 i dodao:

– Može se još više mobilizirati. Stalno govorimo da postoje planovi od proljetos za postupnu mobilizaciju, moguće je i moramo napregnuti kapacitete tako da adekvatno odgovorimo.

Video: Ministar Vili Beroš: Naredio sam potpunu mobilizaciju zdravstva! 

Beroš je još kazao kako u KB Dubrava dolaze dodatni respiratori i ljudi, priprema se Arena te se razmišlja o opskrbi kisikom i same Arene.

– Zdravstveni sustav ima još dovoljno kapaciteta da odgovori na sve potrebe. Ali tko zna koliko će još sestara biti u samoizolaciji ili zaraženih. Oni koji su već preboljeli koronu osnova su naše borbe u budućnosti. Poslali smo i dopis medicinskim fakultetima, šaljemo i srednjim školama, više od tisuću njegovateljica je na Zavodu i njih se kontaktira, Ministarstvo potiče same ustanove da razmišljaju o zapošljavanju. Moj poziv usmjeren je u smislu da svatko od nas mora dati maksimum da svladamo situaciju. Sve i svi – dodao je.

Osvrnuo se i na stanje u KB-u Dubrava.

– Zdravstveni nadzor je u tijeku u KB-u Dubrava. Po mojim preliminarnim informacijama, nije bilo značajnijih propusta – rekao je ministar.

Podsjetimo, u protekla 24 sata zabilježeno je 1413 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 11.311. Među njima je 897 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 57 pacijenata. Preminulo je 18 osoba.

Tijek događanja s koronavirusom u Hrvatskoj pratite ovdje.

Video – U Zagrebu je 211 novozaraženih od koronavirusa. Šostar: "Ni meni to nije jasno."

Ključne riječi

Komentara 48

MA
Magistrica
13:27 27.10.2020.

Lazi, lazi, lazi me.... Ti to radis najbolje...

Avatar HDZ.LPG.bojna
HDZ.LPG.bojna
15:15 27.10.2020.

Izgleda da su naredili i mobilizaciju send,vicarskih internet zastrasivaca i zagovaraca represije! Zamislite globalnu pandemiju u kojoj vlada placa komentatore da vas uvjere da ste u opasnosti, zar sami ne mozete vidjeti pandemiju pred svojim ocima ili pak ne?

IV
Ivy80
14:21 27.10.2020.

Voljela sam Hrvatsku i domoljub sam... ali ovo je sramota Bolji su Slovenci milijun puta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije