Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši premijer

Berlusconiju zabranjen na 2 godine rad u državnim institucijama

'Italian center-right leader Silvio Berlusconi gestures during a confidence vote at the Senate in Rome, October 2, 2013. Berlusconi promised to support Prime Minister Enrico Letta in a confidence vote
Reuters/PIXSELL
19.10.2013.
u 11:52

Vrhovni sud je, prisjetimo se, 1. kolovoza ove godine donio konačnu presudu Berlusconiju o trajanju kazne

RIM – Prizivni sud u Milanu pod predsjedanjem Antonija Soprana prihvatio je danas zahtjev tužiteljice Laure Bertolè Viale da se bivšem premijeru Silviju Berlusconiju (77) zabrani dvije godine rada u državnim institucijama, dakle u parlamentu, vladi itd. Trajanje zabrane djelovanja u političkim institucijama prizivni sud je trebao donijeti na osnovu konačne presude Vrhovnog suda koji je Berlusconija kaznio na četiri godine zatvora smanjeno na godinu dana kućnog pritvora ili društveno korisnog rada zbog utaje poreza njegove tvrtke Mediaset u kupoprodaji filmskih prava.

Vrhovni sud je, prisjetimo se, 1. kolovoza ove godine donio konačnu presudu Berlusconiju o trajanju kazne, ali je na drugostupanjski sud u Milanu prebacio izračun godina zabrane političkog djelovanja u institucijama. Sada je milanski sud odredio dvije godine zabrane pristupa institucijama, a na što se Berlusconi opet može žaliti Vrhovnom sudu. Njegov odvjetnik Niccolò Ghedini zatražio je samo godinu dana zabrane. Koncem listopada bi parlament trebao glasovati o izbacivanju ili ne Berlusconija iz Senata na osnovu te presude. No, moguće su i druge opcije.

U svakom slučaju još će proći dosta vremena prije negoli bude odlučena sudska sudbina Berlusconija. Inače, njegovi odvjetnici su zatražili da mu bude povjeren društveno korisni rad na osnovu presude Vrhovnog suda. Sud u Milanu će za nekoliko mjeseci odlučiti gdje će Berlusconi trebati obavljati društveno koristan posao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije