Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI GAF

Berlusconi nespretnom izjavom uvrijedio Argentince

20.02.2009.
u 10:11

Talijanski premijer Silvio Berlusconi svojom novom izjavom ponovno je uzburkao duhove - ovaj su se put posljedice Berlusconijevih "bisera" komentirale u Argentini.

Na predizbornom skupu u Sardiniji Berlusconi je iz samo njemu šaljivih razloga govorio o 30.000 Argentinaca koji su nestali između 1976. i 1978. godine za vrijeme vojne diktature.

- O meni je već rečeno sve najgore. Čak me se uspoređivalo i s onim argentinskim diktatorom koji je uklanjao svoje protivnike tako da ih je ukrcao u zrakoplov s nogometnim loptama, a onda bi se otvorila vrata zrakoplova, a njima bi se reklo: "Vani je lijepo vrijeme, idite malo igrati nogomet - "duhovito" je zaključio Berlusconi.

Spornu izjavu prenijeli su argentinski listovi što je dovelo do hitne reakcije u službenom Buenos Airesu. Talijanski veleposlanik pozvan je na hitan sastanak u argentinsko ministarstvo vanjskih poslova da objasni spornu izjavu. Talijani su pokušali uvjeriti Argentince da Berlusconi nije mislio nikog uvrijediti, već se želio jasno ograditi od argentinske vojne diktature.

Berlusconija je odmah napala oporba tvrdeći da sramoti Italiju svojim ponašanjem, upozoravajući da nakon vrijeđanja njemačkih parlamentaraca, danskog premijera, šala sa Židovima, neuspjela "priča" o vojnoj diktaturi u Argentini pokazuje da je on sramota za Italiju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije