Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'LIJEPA PREMIJERKA'

Berlusconi hvalio Kosor u vili Garnetto

Berlusconi i Kosor
AFP
09.02.2010.
u 14:49

Berlusconi je novinarima rekao da se nada da su "svjesni časti koju imaju zato što su na otvorenju jednoga takvog mjesta s jednom tako lijepom premijerkom kao što je gospođa Kosor”.

ARCORE – Rijetko je kada talijanski tisak posvetio toliko prostora susretu talijanskog premijera s nekim drugim premijerom ili šefom države (ako se isključe velike zemlje kao što su SAD i Rusija), kao što je sada zabilježio razgovore Silvija Berlusconija i Jadranke Kosor. Jedan od razloga zbog kojih su talijanski mediji (glavni dnevnici na svim televizijama, listovi Corriere della Sera, Giornale itd.) posvetili toliko prostora tome susretu jest i to što je Berlusconi predstavio vilu Gernetto u mjestu Lesmu koja će postati sveučilište slobodarske misli.

Prije početka zajedničke konferencije za novinare u nedavno obnovljenoj vili Gernetto iz 18. stoljeća, Silvio Berlusconi je kazao nama nazočnim novinarima da trebamo biti počašćeni što nazočimo otvorenju toga učilišta i dodao da se nada da smo "svjesni časti koju imamo zato što smo na otvorenju jednoga takvog mjesta s jednom tako lijepom premijerkom kao što je gospođa Kosor”.

Bez obzira na to što su talijanska glasila mnogo prostora posvetila toj, još jednoj Berlusconijevoj vili koju on stavlja na raspolaganje novom učilištu i u koju je uložio samo svoj novac, ipak su obznanila i dijelove razgovora dvoje premijera. Posebno se ističe kako je Berlusconi kazao da će Hrvatska biti punopravna članica Europske unije 2011. godine.

Dakle, vila Gernetto koja će postati Sveučilište slobodarske misli gdje će predavati  najčuveniji državnicima svijeta (osoba iz Berlusconijeve službe informiranja nam je kazala kako bi premijerka Kosor, budući da je otvorila obnovljeno zdanje, mogla održati i neko predavanje o svojim iskustvima političarke i premijerke) ima, zajedno s parkovima, ukupno 350.000 četvornih metara prostora. Prema nekim izvorima, Berlusconi je za nju platio 40 milijuna eura.

Berlusconi bi od imanja na kojem je vila Gernetto, koje je nešto malo manja od države Vatikana, jer ima 36 hektara, a Vatikan 44 hektara, htio učiniti mjesto susreta velikana svijeta, ali bi volio u njoj povremeno i stanovati.

No, bez obzira na to što se većina medija usredotočila na tu obnovljenu vilu u kojoj će biti  sveučilište, ipak su svi posvetili prostor za fotografije premijerke Kosor i komentare talijansko-hrvatskih odnosa, pa se može vrlo pozitivnim ocijeniti to što je došla u Berlusconijeve vile.

 

Komentara 13

BI
bigboii
16:48 09.02.2010.

Kosor je dobila same pohvale od Merkel a sada se i Berlusconi uključio, što pokazuje da Kosor dobro kotira i izvan granica RH

PO
power123
22:14 09.02.2010.

Premijerka Kosor uživa \"veliko povjerenje hrvatskih građana i to čak potporu 71 posto građana dok on ima potporu 68 posto građana\"!

OB
-obrisani-
15:35 09.02.2010.

A čuj ove HDZ botove, kakvi plastični komentari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije