Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči bruxellesa

Beograd od Prištine očekuje kompromis

'Serbian President Tomislav Nikolic (L) hugs Serbian Prime Minister Ivica Dacic (R) prior to their meeting with U.S. Secretary of State Hillary Clinton and EU foreign policy chief Catherine Ashton in
Reuters/Pixsell
03.03.2013.
u 10:43

Beograd očekuje od EU da ostane nepristrana u posredovanju i neka potiče Prištinu na konstruktivnost u dijalogu.

Na nedjeljnom sastanku srpskog državnog vrha dogovoreno je da izaslanstvo Srbije u dijalogu s Prištinom zastupa stav čvrste opredjeljenosti za postizanje kompromisa, bez obzira na to što Priština do sada nije pokazala spremnost razgovarati na konstruktivan način o modalitetima za pronalaženje rješenja, prenose mediji u Srbiji izjavu Marka Đurića, savjetnika srbijanskog predsjednika, nakon sastanka gdje su predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić i prvi dopredsjednik Aleksandar Vučić dogovarali strategiju za nastavak dijaloga s Prištinom, najavljenog za sutra u Bruxellesu.

Beograd očekuje od EU da ostane nepristrana u posredovanju i neka potiče Prištinu na konstruktivnost u dijalogu.

- Konstatirali smo da se stav Prištine nije pomaknuo ni za milimetar od početka pregovora. Zaključili smo kako oni nisu bili dovoljno konstruktivni u prvom dijelu dijaloga i sada šaljemo jasnu poruku kako očekujemo da budu daleko konstruktivniji u nastavku dijaloga. Potpuno smo spremni razgovarati i o policiji, pravosuđu, svim aspektima života. Mi imamo svoju viziju, i spremni smo ići u smjeru kompromisa kada je o ovome riječ - rekao je Đurić.

Iako su najavljivali kako će od Prištine tražiti formiranje zajednice srpskih općina na sjeveru Kosova koje bi trebale imati i izvršne ovlasti o čemu se Priština unaprijed odupire, savjetnik srpskog predsjednika o tome nije progovorio ni riječi osim ako se pozivanje Prištine na spremnost za kompromis može protumačiti kao pritisak da kosovska vlast pristane na taj prijedlog Beograda. 

>>Dačić: Ne znam uopće o čemu više razgovarati s Prištinom

Komentara 16

OB
-obrisani-
10:47 03.03.2013.

jučer je rekao da nema o čemu raspravljati a danas porekli. Ma i ovi su kao i Ujdur,rekli pa porekli

OB
-obrisani-
10:50 03.03.2013.

ovo s Kosovom je vic godine Kosovo neovisno već 5 ljeta a ovi glumataju o nekavim pregovorima i razgovorima. Srbska komedija trebala bi se snimiti kao film pod imenom Kosovo je/nije srce UžaS rbijica.

Avatar El Indio
El Indio
10:44 03.03.2013.

To u vezi priznanja Kosova?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije