Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
život na lancu

Benitu je 12 godina jedini prijatelj bilo drvo za koje su ga zavezali

Benito i stablo
Foto: Privatni album
1/6
17.11.2015.
u 21:59

I stariji psi zaslužuju dom, studeni je mjesec njihova udomljavanja, Benito bi rado imao svoju obitelj, svoju dekicu da odmori stare kosti

Trošna drvena kućica pored starog stabla, kućica u koju su ulazili i vjetar i kiša, prazna zdjelica i debeli lanac bilo je sve što je imao i za što je znao 12-godišnji Benito.

Prolazile su godine, njegove kosti postale su sve starije, sve teže je ustajao, sve teže se ugrijao, na vratu je imao sve manje dlake. Pomalo je odustajao od života, a onda je jedan slučajan pogled sve promijenio. Prvi put u životu osjetio je toplu ruku, čuo je nježan glas koji mu je obećao da će se vratiti po njega.

Dobra vila održala je obećanje, odvezala ga je i odvela daleko od krošnje ispod koje je odrastao. I nije bilo dosta što se mora nositi s godinama, nije bilo dosta što su na njegovu tijelu pronašli 50 krpelja. Nakon pregleda veterinari su otkrili da osim teške upale Benito u uhu ima i izraslinu, tumor. Još je preslab za operaciju, a prije svega treba mu pronaći topli kutak u kojem bi se mogao oporavljati. Benito traži samo mekanu dekicu na kojoj bi zagrijao i odmorio svoje stare kosti.

Na privremenom je smještaju u Puli, ako imate malo mjesta pored peći, volju da ovom dragom starcu pokažete da nije uzaludno čekao, javite se na mirabankovicp@gmail.com ili nazovite 098/18-18-696.

Ključne riječi

Komentara 13

DU
dugonoga
22:48 17.11.2015.

smradu od vlasnika želim istu ako je moguće i goru sudbinu od ove napaćene dušice toplog i zalosnog pogleda. srce malo lijepo. Bože daj zdravlja osobi koja ga je spasila

ZK
zoran.krasnic
23:32 17.11.2015.

kakav to ćurlikan mora biti. ma naš zakon za životinje i za nasilje uopće je trula bundeva. imam tri psa i lanac neće vidjeti dok žive i dok ja živim. ni povoci im nisu metalni.

Avatar neugodan
neugodan
22:22 17.11.2015.

Napisite ime i prezime smeca od vlasnika!!!???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije