Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'AP ODLAZI'

Benčić poručila s prosvjeda: 'Koliko god da su nas pokrali, nisu nam ukrali nadu'

Zagreb: Prosvjed lijevo-liberalne oporbe: "Dosta je! Idemo na izbore!"
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/13
17.02.2024.
u 12:02

Na prosvjedu "Dosta je! Odmah na izbore" na Markovom trgu, koordinatorica Možemo! Sandra Benčić pozvala je građane da ne odlaze u inozemstvo već da izađu na birališta

prosvjeda "Dosta je! Odmah na izbore" koji su lijevo-liberalne stranke održale u subotu na Markovom trgu, koordinatorica Možemo! Sandra Benčić poručila je da Hrvatska može biti bolja zemlja, te pozvala građane da ne odlaze u Njemačku ili Irsku već da izađu na birališta.

"Vi niste ti koji trebaju otići, jedino tko treba otići je Andrej Plenković i HDZ", istaknula je Benčić.  "Koliko god da su nas pokrali, nisu nam ukrali nadu da možemo biti bolja zemlja", rekla je prosvjednicima okupljenim na Trgu svetog Marka.

Naglasila je da Hrvatska može biti zemlja u kojoj majka djeteta s teškoćama ima osiguranu skrb za svoje dijete, u kojoj se obitelj s dvoje djece ne mora zadužiti do groba da bi kupila stan, u kojoj djeca imaju zdravo i veselo djetinjstvo "u sustavu koji ih vidi i gradi, umjesto gazi".

FOTOGALERIJA Pogledajte transparente koji su građani donijeli na prosvjed

Zagreb: Prosvjed lijevo-liberalne oporbe: "Dosta je! Idemo na izbore!"
1/18

Možemo biti zemlja u kojoj dobro zarađuju oni koji radom stvaraju i proizvode, oni koji doprinose društvu, a ne razno razni mešetari, utjerivači dugova ili nečiji kumovi, zemlja iz koje se ne odlazi da bi se preživjelo, već zemlja u koju se dolazi da bi se dobro živjelo, rekla je Benčić.

Benčić: Jedino tko treba otići su Plenković i HDZ

"Nemojte otići u Njemačku, nemojte otići u Irsku, otiđite na birališta kako bi otišli oni koji jedini moraju otići" pozvala je Benčić i naglasila da jedino tko treba otići su Andrej Plenković i HDZ. "AP odlazi, AP odlazi!", uzvikivala je Benčić, praćena skandiranjem okupljenih.  

POVEZANI ČLANCI:

Prosvjednici, stranački članovi i simpatizeri,  koji su ispunili Markov trg i okolne ulice uz zvižduke poručili su dosta je korupcije, laži, manipulacija, zapošljavanja preko stranačkih iskaznica...

Vrijeme je za drugačiju Hrvatsku - Hrvatsku bez korupcije i klijentelizma, hoćemo jednu Hrvatsku u kojoj pravila vrijede jednako za sve, hoćemo neovisne i pravedne institucije pred kojima smo svi isti, hoćemo  zemlju sretnih ljudi, vrijeme je da pružimo otpor, dosta je  i tražimo izbore odmah, neke su od poruka upućenih s prosvjeda .

Okupljeni prosvjednici nosili su hrvatske i zastave svojih političkih stranaka te transparente s porukama: "Lipota +radost=pravosudna gadost", "HDZ državni neprijatelj br.1", "Ne želimo reducirane institucije", "Turudić: jednom nogom u institucijama drugom u Mamićevom autu",  "Di si radosti za nas penziće", "Lex AP ex AP", "Tko je dignuo ruku za Turudića dignuo je ruke od države", "Ili HDZ ili Hrvatska", "Mamiću povedi prijatelja"....  

POVEZANI ČLANCI:

Prosvjed je organiziralo 11 parlamentarnih stranaka: SDP, Socijaldemokrati, Možemo!, Fokus, IDS, Reformisti, Centar, GLAS, SsiP, RF i HSS, a pridružili su im se i Hrvatski laburisti-stranka rada te PGS, koji nisu zastupljeni u parlamentu.  Prosvjed je počeo s 15-ak minuta zakašnjenja, zbog, kako je rečeno s pozornice, dolaska još ljudi na Trg. 

Lijevo-liberalnu oporbu ujedinilo je i diglo na noge imenovanje Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika, tvrde da je „HDZ-ov čovjek” koji se druži s kriminalnim miljeom i koji laže. Prosvjed su podržali književnici, glazbenici, redatelji, Ivana Bodrožić, Edo Popović, Dana Budisavljević. Program na Trgu svetog Marka vode pjevačica i glumac, Ivanka Mazurkijević i Janko Popović Volarić,  dok je za glazbu zadužen DJ Mario Kovač.

 

Komentara 20

Avatar R2D2
R2D2
12:13 17.02.2024.

Histerična vječna studentica bi bila predsjednica Vlade?!?! How yes no.....

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
12:36 17.02.2024.

pogledah snimku uzivo tocno tri sekunde. ugasio od susramlja. toliko falsch i nemusto glumljenje pozitivne energije nisam vidio jos otkako su brkati iz let3 mahali hrvatskim zastavama tijekom glasanja na euroviziji. cringe.

V0
Vlaskoulicanec4.0
12:14 17.02.2024.

Od Zagreba ste napravili smetlište, ni tramvaje ne znate oprati, po Novom Zagrebu i dalje vise potrgane grane od prošlogodišnje oluje, niti jedan najavljeni projekt niste u dvije godine napravili, za sve vam ne i dalje kriv pokojnik, ... I vi bi vodili državu! Nazdravlje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije