Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OB ZaBOK

Belina: Tako rade i druge bolnice. Nelegalnih odjela ima još

'10.10.2011., Opca Bolnica Zabok, Zabok - Konferencija za novinare bolnickog vijeca o uvodjenju noviteta u poslovanje bolnice. Ravnatelj bolnice dr. Stanko Belina. Photo: Matija Topolovec/PIXSELL'
Foto: 'Matija Topolovec/PIXSELL'
1/3
Autori: sh/VLM, mlm
19.03.2012.
u 16:30

Ravnatelj zabočke bolnice tvrdi da ni odjel urologije na kojem se operiraju bubrezi nije registriran te i dalje radi

Nakon što je Večernji list u ponedjeljak objavio šokantan nalaz HZZO-ove inspekcije po kojem su u zabočkoj bolnici lani 43 mališana operirana na ilegalnom odjelu dječje kirurgije, ravnatelj Stanko Belina kaže:

– Nalaz inspekcije još nisam dobio, no to se tako radi u svim općim bolnicama! Sve je, kaže, ugovorio na temelju ambulante, a "odjel" je funkcionirao preko opće kirurgije.

Objašnjava da njegova bolnica ima još "nelegalnih" odjela poput onoga urologije koji također nije registriran, a na njemu se obavljaju operacije uklanjanja bubrega.

Belini nije sporno ni što je pri operacijama djece umirovljenom kirurgu prof. dr. Stipi Batinici asistirao liječnik opće prakse.

– Operacije djece nismo više mogli financirati, a on je dobio specijalizaciju na Rebru – tvrdi ravnatelj i dodaje da su u slučaju poslijeoperacijskih komplikacija imali dogovor da dr. Batinica dođe od kuće.

O slučaju se u ponedjeljak raspravljalo i na skupštini Krapinsko-zagorske županije. Predsjednik Višeslav Ćuk, koji je inače i sam zaposlenik bolnice, otišao je toliko daleko da je cijeli slučaj nazvao specijalnim ratom protiv bolnice.

– Riječ je o prijavi anesteziologa koji su bolnicu zbog svog nerada izložili poruzi i sramoti. U svim županijskim bolnicama, a mi u Zaboku imamo 3A kategoriju, običaj je i praksa da se obavljaju operacije na djeci – rekao je Ćuk.

Komentara 5

UK
Ugo Kajvez
22:49 19.03.2012.

\"Belina: Tako rade i druge bolnice. Nelegalnih odjela ima još \" .......... . To bi trebalo značiti da je takva praksa ok ?? ....... . Trebalo bi vas tužiti za odštetu pa bi pjevali drugu pjesmu, ..... zamislite ovako nešto u SAD-u, ... koje bi to svote love pale u građanskim tužbama i tužbama osiguravajućih društva !? .........

VI
Vito
07:37 20.03.2012.

Belina: Tako rade i druge bolnice. Nelegalnih odjela ima još Dajte novinarčeki ne s e r i t e... Koji bi doktor ikad radio nešto zašto nije školovan i nije isguran dato može napraviti i naulici, ane samo u \"registriranij\"j\" operacijskoj dvorani... Pomoć trebapružiti odmah, a ne čekati red u nekoj od \"registriranih\" ustanova... Kad vas nešto boli odlazite li prvo specijalistu ili kućnom doktoru? Kad si porežete prst, što prvo naprvite? Prvo gurnete prst u usta, a ne trčite specijalistu s krvavim prstom \"u zraku\", nego omotamom u nešto prirpučno... prema vama bi doktor morao vasprijaviti za to što ste nesavjesno postupili prema vašem prstu gurajući ga u usta, a niste ih prije toga odbro dezinficirali... zatim ste neovlašten omotali prst u krpu i potpuno nepotrebno ugoržavali ljude pored kojih ste prolazili do lječnika možebitnim prenošenjem zarazne bolesti koju nosite u sebi, akoja se prenosi krvlju... Shvaćate li što i kako bezrazložno uznemiravate javnost vašim budalaštinama i neukosču, a samo zbog mediokritetskog i malounog prizemnog politikantstva jalnika bez mozga...

TA
Takaros
08:54 20.03.2012.

g. Belina otvoreno govori o problemima bolnice, svaka čast, skidam kapu. ovog čovjeka treba poslušati, a ne napadati i okrivljavati bez promišljanja. očito da i u drugim bolnicama ima nepravilnosti. evo, do sada se nije nikome ništa dogodilo, ne treba proganjati sada ljude jer su radili svoj posao i ipak pomagali pacijentima, jer da nisu operirani u Zaboku, tada bi išli u Zagreb i onda? čekanje, dodatni troškovi putovanja, a pitanje je da li bi usluga bila kvalitetnija. osim toga, barem je tako rečeno, to su bili manje zahtjevni zahvati. meni se čini da je to u redu jer se sustav rasteretio, a za buduće ili treba bolnici zabraniti ili omogućiti da radi i dalje takve zahvate. a mislim da bi im trebalo omogućiti jer su dokazali da mogu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije