Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detalji stravične nesreće u Petrčanima

Belgijac pod utjecajem opojnog sredstva BMW-om ganjao djevojku pa naletio na trudnicu. Njeno dijete je preminulo

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
13.07.2021.
u 18:54

U prometnoj nesreći je teške i po život opasne ozljede zadobila 35-godišnja pješakinja koja je bila u stanju visoke trudnoće, a njeno nerođeno dijete preminulo je jučer u Općoj bolnici Zadar.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 43-godišnjeg belgijskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 4. u svezi sa st. 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 43-godišnjak u nedjelju oko 15,30 sati  kod mjesnog parkirališta u mjestu Petrčane, izazvao prometnu nesreću u cestovnom prometu. 

Na upit policiji, Večernjem listu je potvrđeno da je preliminarni test pokazao da je Belgijanac bio pozitivan na opojna sredstva.

- Je li riječ o lijeku ili drogi to će se tek utvrditi vještačenjem - rekli su nam u zadarskoj policiji.

Osnovano se sumnja da je, nakon prethodne verbalne prepirke sa svojom djevojkom odnosno 39-godišnjom belgijskom državljankom, pod utjecajem opojnog sredstva upravljao neprilagođenom brzinom svojim automobilom marke BMW iza njenog automobila marke Mercedes ne držeći pritom dovoljan razmak iza njenog automobila i zanemarivši činjenicu da ulazi u turističko mjesto gdje ima puno pješaka.

Osnovano se sumnja da je dolaskom do mjesnog parkirališta, nakon što je 39-godišnjakinja usporila brzinu kretanja svog automobila, u nemogućnosti da zaustavi automobil na vrijeme kako ne bi udario u njen automobil, naglo skrenuo u lijevo prema parkiralištu zbog čega je izgubio kontrolu upravljanja nad automobilom i udario u pješakinju, 35-godišnju hrvatsku državljanku.

Osnovano se sumnja da je vozilom udario i automobil marke Škoda zagrebačkih registarskih oznaka zajedno s pješakinjom pri čemu je taj automobil odbačen na drugo parkirano vozilo, a potom je došlo i do udara drugog vozila u treće vozilo. 

U prometnoj nesreći je teške i po život opasne ozljede zadobila 35-godišnja pješakinja koja je bila u stanju visoke trudnoće, a njeno nerođeno dijete preminulo je jučer u Općoj bolnici Zadar. 

Prije donošenja rješenja o provođenju istrage protiv okrivljenika, okrivljeni 43-godišnjak je ispitan u državnom odvjetništvu nakon čega je prepraćen sutkinji istrage Županijskog suda u Zadru koja je prihvatila prijedlog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredila istražni zatvor zbog opasnosti od bijega (čl. 123. st. 1. toč. 1. Zakona o kaznenom postupku).

VIDEO Predstavio se kao šef policije pa starici ukrao 100,000 kuna!

Ključne riječi

Komentara 20

DA
Daniel05041986
19:30 13.07.2021.

Suditi kao ubojstvo s namjerom i maksimalna kazna koja ide uz to

Avatar HerojUlice4
HerojUlice4
19:14 13.07.2021.

Užas....

ST
stefj
19:37 13.07.2021.

Hm, hoćemo li i Austrijance početi zvati Austrijci? Takvij jezičnim bravurama dobili smo i tri Baltičke države s 4 naziva...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije