Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLIZIŠTA PRIJETE

Bednja pred proglašenjem elementarne nepogode

kliziste
Marko Jurinec/PIXSELL
12.03.2013.
u 11:00

Najveće klizište je u zaselku Čižići u Jamnom, dugo stotinjak i široko više od 50 metara

Iako još nisu sanirane posljedice više desetaka klizišta što su se na području općine Bednje aktivirala proteklih godina, s topljenjem snijega pojavljuju se nova. U samo nekoliko dana evidentirano je šest novih većih klizišta, a općinske vlasti strahuju da će ih biti i više. Komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda već je počela obilaziti teren i evidentirati najkritičnija mjesta, na kojima će biti potrebno hitno intervenirati kako bi se stanovništvu omogućila prohodnost cesta i stabilnost objekata.

- Morat ćemo proglasiti stanje elementarne nepogode i zatražiti potporu barem za sanaciju najkritičnijih lokacija, jer za te svrhe u proračunu na raspolaganju nemamo više ni kune – poručio je načelnik Mirko Bistrović.

Najveće klizište je u zaselku Čižići u Jamnom, dugo stotinjak i široko više od 50 metara. Srećom, zasad ne prijeti opasnost kućama i gospodarskim objektima. No, klizište je u svom „hodu“ potrgalo vodovodnu cijev, pa sada iz nje šiklja voda i dalje rastače tlo. Nova klizišta su još i kod Stubičara u Bednji, kod Peliških u Jamnu, Vugrinskih u Vrbnu i drugdje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije