Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEĐANJA U SABORU

Bebić kudio zastupnike, a hvalio Burića za konstruktivnu raspravu

bebic šeks (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/3
17.02.2011.
u 17:35

– S njim se ne slažem, ali on može govoriti – zaključio je Bebić. – Neću mijenjati oštru retoriku – rekao je Burić.

U izjavi nakon dvosatne sjednice predsjedništva Sabora Luka Bebić ponovio je da su događaji i ponašanja u Saboru zadnjih dana zahtijevali da se o tome raspravi.

Htjeli su se dogovoriti i uravnotežili ponašanja da zasjedanje Sabora završi u podnošljivoj i smirenoj atmosferi.

– Dogovorili smo se da se govori otvoreno, oštro i polemično, ali ne uvredljivo. Svi su klubovi to poduprli i dogovorili smo se da se iz našeg ponašanja eliminiraju osobno vrijeđanje, etiketiranje, klevetanje te govor mržnje i prema pojedincima i prema klubovima zastupnika. To još moraju dogovoriti i klubovi zastupnika – kazao je Bebić.

– Otvorilo se pitanje treba li precizirati pojedine odredbe poslovnika – nastavio je Bebić dodajući da se razmišlja o ukidanju prava replike unutar klubova.

– Ispravci netočnih navode služe za ispravljanja mišljenja – nabrajao je Bebić.

Moguće je, kazao je Bebić, da sadašnji saziv uredi poslovnik za sljedeći saziv Sabora. Nije riječ o primirju nego su svi klubovi osjetili potrebu da se smanji raspon neslaganja, nastavio je Bebić.

– Ne možete zastupniku onemogućiti da govori jer on može naći način da govori. Može se analizirati kako se tko ponašao na sjednicama Sabora. Ni sam nisam uvijek postupao striktno prateći odredbe poslovnika. Nikakvu situaciju sa Šeksom i Jarnjakom nisam trebao gladiti ni ispravljati, sve se održavalo pred licem javnosti – objasnio je.

– Čovjek sam koji je spreman korigirati se ako pređe svoje ovlasti, a ne vidim da sam drastično prešao granicu. Ako vi riječima koje su neprimjerene parlamentu nekoga nazivate kriminalcem i ništarijom – to su uvrede. Sve se može kazati a da ne uvrijedite nikoga. Lijevi mi je blok pljeskao, a mene to ne zanima i to bih prihvatio samo u slučaju da mi plješću kad dajem opomenu nekome iz njihova kluba – kaže Bebić.

Pohvalio je Dinka Burića (HDSSB) da je bio vrlo konstruktivan u svojoj raspravi. S njim se ne slažem, ali on može govoriti. U nekim obiteljima imate članove koji su u potpuno suprotnim političkim strankama, ali nisu zato prestali biti braća. To tražim i u Saboru. Polemika, oštre replike, ali ne uvrede.

Ključne riječi

Komentara 37

OB
-obrisani-
18:17 17.02.2011.

eto GLAVAS ODRZO OBECANJE,,ahahhahahahhah

V4
Vladimir12-4
18:20 17.02.2011.

Nije Luka Zaboravio HDZ-ovcarsku nepravdu prema Sanaderu.

DI
disiinspiracijo
18:39 17.02.2011.

Bebić je senialan ,ima blizu 80 godina,samo kreten bi ga postavio na ovu funkciju koju sad obnaša!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije