Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI BIZNIS DIVOVI

Top 10 mjesta u Njemačkoj u kojima je najunosnije živjeti, München je tek 5.

Foto: Screenshot
1/2
06.01.2018.
u 10:44

Focus je usporedio gradove i regije i napravio listu od top 30 ekonomski najuspješnijih mjesta.

Deset ekonomski najrazvijenijih mjesta u Njemačkoj nalaze se u Bavarskoj i Baden-Württembergu, prema analizi lista Focus.

Njemačka, u koju hrvatski građani u velikom broju odlaze u potrazi za boljim životom, ima svoje više i manje razvijene krajeve. Tamošnji list Focus tako je objavio koji dijelovi te zemlje su najviše razvijeni. 

Focus je usporedio gradove i regije i napravio listu od top 30 ekonomski najuspješnijih mjesta

Top 10 mjesta nalazi se u Bavarskoj i Baden-Württembergu, a ‘pobjednik’ je okrug kraj Stuttgarta – Böblingen. Na drugom je mjestu Ingolstadt, a na trećem Ebersberg.

Foto: Screenshot/reuters

Pri procjeni najuspješnijih gledalo se sedam kriterija. Riječ je o nezaposlenosti, prihodima, BDP-u, zaposlenosti, dodatnim vrijednostima, investicijama i stanovništvu. 

Riječ je o mjestu koje obuhvaća 26 gradova i sela, a u kojem živi oko 365.000 ljudi. Najveći grad u njemu je Sindelfingen. Ekonomsku snagu zahvaljuje automobilskoj industriji (Daimler, Porsche, Bosch) i velikim IT tvrtkama (Hewlett-Packard, IBM).

Pogledajte koje su države s najvećim BDP-om po glavi stanovnika:

1/10

Komentara 37

Avatar arba_arba
arba_arba
13:54 06.01.2018.

Prsten oko Stuttgarta ( Mercedes, Porsche, Bosch) prsten oko Münchena ( BMW, Siemens) Ingolstadt (Audi) i Erlangen/Nürnberg (Siemens). Sto bi bilo da nije Autoindustrije?

DU
Deleted user
13:30 06.01.2018.

Sve u redu. Ali uspjeti u hrvatskoj je isto moguce. I to bez veza. Onaj tko si u hrvatskoj uspije poslozit kockice je za mene maher! Ljudi moji radite stvari koji drugi ne rade da bi uspjeli!

Avatar Point_of_view
Point_of_view
14:43 06.01.2018.

Renault, Opel, Ford zatvaraju pojedine pogone. Klasični automobilski kolač je već davno podijeljen. Možda Tata automobili ili neki drugi istočnjački no name proidozvod. Treba se koncetrirati na nove tehnologije. Istraživanje i razvoj, robotizaaciju, nano-tehnologije, proizvodnju elelktro-automobila...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije