Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oslobođen Stanišić

BBC: Presuda bi mogla vratiti vjeru Srba u neutralnost Haaga

BBC Stanišić Simatović
Screenshot/BBC
30.05.2013.
u 21:10

"Tužitelji nisu uspjeli uvjeriti suce da postoji odgovornost srpske države za masovna ubojstva nesrba od strane srpskih paravojnih brigada", kazala je BBC-jeva dopisnica.

BBC je u tekstu o oslobađanju \"bivših šefova srpskih tajnih službi\" Jovice Stanišića i Franka Simatovića napisao kako bi ona mogla vratiti vjeru Srbima u neutralnost Haškog suda.

\"Visokopozicionirani srpski dužnosnici, koji su bili suradnici bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića, optuženi su za treniranje i financiranje nasilnih paravojnih grupa odgovornih za masovna ubojstva i mučenja tijekom sukoba\", piše BBC u članku te dodaju da je sud odlučio kako nije bilo dovoljno dokaza koji bi pokazali da je dvojac pomagao vojnicima koji su navodno odgovorni za ubojstva i druge zločine u BiH i Hrvatskoj.

\"Vrlo važna presuda\"

Navode kako je u zaključku presude sudac Alphons Orie kazao da je utvrđeno da su zločini počinjeni, ali da nije bilo dovoljno dokaza koji bi govorili da je dvojac direktno odgovoran. BBC-jeva dopisnica iz Haaga je Anna Holigan je kazala da je ovo \"vrlo važna presuda\". \"Tužitelji nisu uspjeli uvjeriti suce da postoji odgovornost srpske države za masovna ubojstva nesrba od strane srpskih paravojnih brigada\", kazala je BBC-jeva dopisnica te dodala kako je ova presuda stigla tri mjeseca nakon što je žalbeno vijeće Haškog suda oslobodilo zapovjednik JNA Momčila Perišića, koji je u prvom stupnju osuđen na 27 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti.

\"Današnja presuda mogla bi pomoći u vraćanju vjere među Srbima u neutralnost specijalnog suda. Mnogi su optuživali da je sud nepristran na njihovu štetu\", zaključuje BBC u članku o presudi Stanišiću i Simatoviću.

>>\'Ledeni\' je mozak svih operacija, a Hrvat Frenki prvi komandos

>>Mišetiću presude u Haagu \'istinski perverzne\', Bildt ne vidi logiku!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije