Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hibridni rat
Povratak na članak

Baze NATO-a dolaze iza bivše željezne zavjese

Kopnene postrojbe moći će zaustaviti ruski prodor prema zapadu Europe

Komentari 33

Avatar abcd
abcd
17:51 28.08.2014.

SAD je spreman za rat protiv Rusije do posljednjeg Europljanina. Bas lijepo od njih.

VL
NE
neboiznadzagreba
17:13 28.08.2014.

NATO jastrebovi i akcija kodnog imena "Napad je najbolja obrana " .

VL
Avatar antonija17
antonija17
19:03 28.08.2014.

Zapad ce kao i u praksi izazvat svjetski rat. Samo dal ce netko ostat ziv?

VL
Avatar MDubović
MDubović
18:47 28.08.2014.

Hrvatska je u NATO ugurana bez ikakvog referenduma, a u EU namjestenim referendumom na kojemu izašlo manje od 50% glasača. Netko kaže da je postojao broj od 900 000 listica viška. Dakle, mi smo, zahvaljujući domaćim slugama ugurani u EU, NATO, WTO, MMF i UN. Jedna smo najobicnija kolonija i uza sve mane ruske politike, a ima ih, mi im ne bismo trebali reci ni A.

VL
LU
luftbrenzer
20:26 28.08.2014.

"Treba se suočiti sa stvarnošću i shvatiti da Rusija ne smatra NATO svojim prijateljem ili partnerom." Pa to nije moguće. Zar bi Rusija odbila prijateljstvo i partnerstvo zbog puke činjenice što se saveznici s vojim bazama žele što više približitižiti Rusiji i to iz isključivog razloga da u slučaju napada na Rusiju, (recimo da ju napadne Albanija, Srbija ili Hrvatska), budu u blizini kako bi joj priskočili u pomoć. A Rusi nikako da shvate iskrene i prijateljske pobude Zapada.

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
07:17 29.08.2014.

U članku je NATO savez iznio nekoliko evidentnih laži, što nikako nije novost već bih rekao ustaljena praksa (po onoj 100x ponovljena laž će postati "istina"). Prvo netočno je kako je Rusija "jedina" proširila svoj teritorij silom nakon WW2, pogledajmoo samo Izrael i okupirana područja oteta od palestinaca pa do golanske visoravni koja zapravo pripada Siriji, no kako rekoh navikli smo na laži NATO "saveza", iako su oni ti koji utjecaj šire agresijom. Zatim, ovdje se radi o više nego očitoj agresiji NATO "saveza" odnosno SAD, na Rusiju, što opet pokušavaju prikriti lažima i "pilom naopako". Naime nije rusija počela sa postavljanjem takozvanog "raketnog štita" u zemlje blizu SAD pod izlikom borbe protiv terorizma, nego je to činio NATO kršeći izravno sporazum potpisan sa Rusijom o neširenju na zemlje nekadašnjeg varšavskog pakta time izravno ugrožavajući sigurnost Rusije. I treće, laži o famoznom "prodoru" Ruskih snaga na zapad te predviđanje planova i pravaca, zapravo je mazanje očiju narodima kako bi se opravdala agresivna strategija NATO "saveza" odnosno SAD, iako je povijest dokazala kako je taj "prodor" ruskih snaga počeo svaki put nakon što je prethodno na rusiju izvršena invazija takozvanih "zapadnih" vojski....Tako su i događanja u Ukrajini samo uvod u ono što je još Otto Von Bismarck rekao Otprilike ovo, uništite Ukrajinu i slomili ste Rusiju, Ukrajina jesu vrata Rusije. Naravno najgore će proći mali poslušnici poput nas, koji šalju oružje ISIL-u , Kurdima ili kome god treba po nalogu SAD, sudjeluju u okupaciji Afganistana opet po nalogu SAD (što je drugo tuđa vojna čizma na vlastitoj zemlji nego okupacija), nekada smo za hitlera ratovali po Rusiji, bojim se da će se povijest ponoviti samo sa drugim agresorom dok je doktrina ista....Hitler je također prekršio sporazum sa Rusijom, Također je imao strahovito jaku propagandu, također su sve zemlje "zapada" bile pod njegovom izravnom ili neizravnom kontrolom, no najlakše je optužiti Putina da se ponaša kao "hitler" po onoj "pili naopako"..

VL
IV
ivanjoksimovic
17:48 28.08.2014.

Prvo, Rusija nije oruzanom akcijom nista oduzela, vec se Krim referendumom pripojio Rusiji. Za razliku od njih, i NATO i Amerika su svoje jedinice slali da dejstvuju i na drugim kontinentima. To sto Amerika nije uspela teritorije na kojima je ratovala da pripoji sebi, iskljucivo je posledica njihove nesposobnosti i arogancije, i srcanosti i sposobnosti Vijetnamaca i drugih naroda. A sto se NATO baza tice, za to vam je vec kasno. Rusija je upalila motore, a kako se cini uskoro ce i Kina. Bolje neka Baze prave u Poljskoj i Finskoj, jer se tek tamo nalaze pravi ruski ciljevi, dok je ovde prica odavno vec gotova.

VL
PE
pessimus
21:58 28.08.2014.

više je nego očito da je sve ovo s ukrajinom zapravo igra, ili točnije rečeno traženje povoda i opravdanja da se instaliraju nato-ove baze uz samu rusku granicu. i ne znam zašto se koristi termin nato-ve baze. zar već samimi tim što su poljska, baltičke zemlje, rumunjska i bugarska članice nato-a ne znači da je nato uz granicu s rrusijom.. ili se pod nato razumijeva samo američka vojska. pa gdje američka vojska tu i nato.

VL
Avatar kapital3 org
kapital3 org
19:17 28.08.2014.

eto zbog amerike ce njemacka biti opet podijeljena....

VL
MX
Mister X
22:36 28.08.2014.

Prvoaprilska šala ? Ili je netko pijan ? Ili se sprema atomski rat ? Ili se netko boji svoje sjene koje su to scene ? Gorbi gdje si sad ti tvoja sere trojka ?

VL
IV
ivanjoksimovic
18:02 28.08.2014.

Ej flok, daj molim te ne ...

VL
MX
Mister X
22:53 28.08.2014.

Hoče li nam prirediti kratko i moderno umiranje od atomskog ima ga previše i nikako da se isplati koristi postaje glupo i beskorisno do sada ! A to se događa kada je jedna stran pre pametna pre jaka i vididi samo jednog bedaka !

VL
DU
Deleted user
07:38 29.08.2014.

Ako se ista negativno zakuha do zime,te izbiju ratni skubi izmedju Rusije i zapadnih osvajca,Nato,ce za 48 sati biti porazen,od strane Rusije,u to budimo sigurni,"kao dacemo umrjeti",jer nema te sile da se moze mocnoj Rusiji oduprjeti,mi se samo tjesimo,jer Amerika se nece umjesati,kod njih je strah ogroman,jer znaju kakvo mocno oruzje oni imaju,a znaju da Rusija ima isto takvo ili cak i mocnije,znaci,mnogi americki gradovi bih bili za nekoliko sati povjest,pa amerika provocira rat izmedju europe i nato-a,da bih se Rusija"isparznila,ili ispucala"...............

VL
RA
ranko75
07:41 29.08.2014.

Nikako ne zaustavljati ruski prodor! Rusi samo napred, bolje da budete vi nego ameri. Barem ce prestati parade pedera, GMO hrana, i padanje u duznicko ropstvo.

VL
MM
mojski.moja
17:25 28.08.2014.

nesto se skuva protiv rusije, i to veliko

VL
LU
luftbrenzer
20:12 28.08.2014.

Svi rade račun bez krčmara. Ili, što se babi htilo, to joj se i snilo.

VL
Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
06:14 29.08.2014.

Nakon njih dolazi IKEA s demokratskim dizajnom na sveukupnu radost lokalnih ovaca.

VL
DU
Deleted user
07:09 29.08.2014.

Sve vise i vise strah pritiska europu,s jedne strane dolazi zima,puna ne izvjesnosti,a s druge strane strah je ogroman zbog mogucnosti velike Ruske invazije na cjelu europu,sto je vjerovatno moguce,kad se europa pocne smrazavti,jer su potrebe za plinom enormalne,tako da je sve na Ruskoj strani,vidjece se uskoro......

VL
DR
dragec5474
14:38 29.08.2014.

Tampon zone jake...oni za ruse a i a bih ko bih hehe

VL
SS
sokac sa drave
14:00 29.08.2014.

Za sve je kriv naivni Gorbacov.Vjerovao je Natou na rijec da se nece siriti na zemlje bivseg Varsavskog pakta.U svojoj naivnosti zaboravio da se sve stavi na papir sa drzavnim pecatima.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.