Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritičar njemačke kancelarke

Bavarski premijer Seehofer jedini može srušiti Merkel

Horst Seehofer
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
07.08.2016.
u 07:06

Horst Seehofer kanio se nakon izbora za Bundestag 2017. potpuno povući iz politike, no sada su ga ohrabrili rezultati anketa

“Gospodine Seehofer, molim vas uđite u utrku protiv Angele Merkel. Ne dopustite da ta žena Njemačku gura dalje u kaos”, “Takvog kao što ste vi, gospodine Seehofer, poželio bih na čelu svake njemačke savezne države”, neki su od komentara kojima njemački građani ohrabruju bavarskog premijera Horsta Seehofera (67) da se kandidira za nasljednika Angele Merkel (62).

Sukob oko migranata

Horst Seehofer predsjednik je bavarske Kršćansko-socijalne unije (CSU), sestrinske stranke Kršćanske-demokratske unije (CDU) koju, s 11 godina kancelarskog staža, vodi Angela Merkel. Iako CDU i CSU zastupaju gotovo iste političke ideje, to ne priječi šefa socijalkršćana Seehofera da žestoko oplete po šefici demokršćana Merkel. Do kulminacije je došlo nakon serije napada u Bavarskoj koje su izveli psihički bolesnici od kojih je nekima dokazana veza s džihadistima ISIL-a. Nakon tih napada kancelarka je prekinula godišnji odmor da bi se obratila naciji s porukom da je sve pod kontrolom i da ima snage izboriti se s golemim problemima za koje mnogi optužuju nekontrolirani priljev imigranata.

– Mi to možemo – ponovila je Merkel svoju mantru iz ljeta 2015. kada je milijun izbjeglica i migranata gotovo bez ikakve kontrole ušlo u Njemačku. – Ni uz najbolju volju ne mogu ovdje stati na stranu kancelarke. Problemi su preveliki da bi se tako govorilo – odgovorio je Seehofer kancelarki Merkel.

Streloviti rast

Horst Seehofer kanio se 2017. potpuno povući iz politike. Cilj mu je bio u jesen 2017. pomoći koaliciji CDU/CSU da osvoji apsolutnu većinu i otići u mirovinu.

No razvoj političke situacije u Njemačkoj sada mu ide naruku. Bavarski premijeri nikada nisu bili popularni na razini cijele Njemačke jer je bavarska najbogatija njemačka država, no sada se Seehofer gotovo izjednačio s kancelarkom Merkel u popularnosti. Njegova popularnost u mjesec dana skočila je čak 11 postotnih bodova (sa 33 na 44%), a kancelarke Merkel pala je 12 posto sa 59 na 47%. Ovaj trend mogao bi se i nastaviti.    

>>Njemačka zaradila zaduživanjem

Komentara 4

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
11:33 07.08.2016.

Mičite tu vehabijsku sluškinju s trona!

Avatar Abcd....
Abcd....
11:03 07.08.2016.

Europa se mora izvuci iz anglo-cionistickih ralja koja joj salje neeuropsko stanovnistvo na svoj teritorij, time i terorizam. Neminovna je osovina Pariz-Berlin-Moskva-Teheran-Peking, kako vojni, tako i ekonomski savez. Le Pen, AfD, Orban, Fico, Zeman i car Putin ce biti nova snaga Europe.

Avatar Noob-Saibot
Noob-Saibot
12:56 07.08.2016.

Seehofer je isto sluga Mame Merkel. Kad je najavio tužiti vladu na čelu sa Merkel, on se us*ao i povukao tužbu nakon razogovora. Bezkičmenjak. AfD jedina partija koja se protivi ovom zlu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije