Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ime obitelji:

'Baukovu ministarstvu treba i po nekoliko mjeseci da utvrdi broj potpisa'

31.07.2014., Zagreb - Ministar uprave Arsen Bauk.
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
09.10.2014.
u 16:26

– Za razliku od naših volontera, ministarstvu koje vodi ministar Bauk, potrebno je i po nekoliko mjeseci da utvrdi prikupljeni broj potpisa iz potpisnih knjižica koje su uredno dostavljene, razvrstane i pohranjene na jednom mjestu

 – Ministar uprave g. Arsen Bauk izjavio je u medijima kako ga čudi što Inicijativa „U ime obitelji“ još nema konačan broj potpisa. Podsjećamo ministra da potpise prikupljaju i obrađuju volonteri, koji to rade u slobodno vrijeme i koji su u tijekom 15 dana volontirali na više od 1600 mjesta izjašnjavanja. Svima koji su ikada radili nešto slično sasvim je jasno da je potrebno određeno vrijeme da se potpisne knjižice prikupe sa svih mjesta izjašnjavanja, dostave županijskim koordinatorima, zatim prevezu u Zagreb i provjeri broj prikupljenih potpisa – poručuju iz Inicijative 'U ime obitelji'.

 – Za razliku od naših volontera, ministarstvu koje vodi ministar Bauk, sastavljenom od službenika koji su za to plaćeni, potrebno je i po nekoliko mjeseci da utvrdi prikupljeni broj potpisa iz potpisnih knjižica koje su uredno dostavljene, razvrstane i pohranjene na jednom mjestu. Tako je barem bilo s potpisima za referendum o braku, referendum o ćirilici i referendum o outsourcingu. Podsjećamo i na to kako ministar Bauk niti nakon nekoliko godina još ne zna koliki je točan broj birača u Republici Hrvatskoj, iako imamo Državni zavod za statistiku koji ima svježe informacije iz zadnjeg popisa stanovništva i koji bi mogao dati najmjerodavniju informaciju o tome koliko je punoljetnih osoba u Republici Hrvatskoj s biračkim pravom. Nadamo se da će u slučaju referenduma o izbornom sustavu Baukovo ministarstvo žurno provjeriti predane potpise, kako bi se referendum o izbornom sustavu mogao održati istovremeno s predsjedničkim izborima i na taj način omogućiti da se minimiziraju troškovi referenduma – poručuju.

>> Što trebaju naučiti Željka Markić i Karamarko

Komentara 19

Avatar franioprvi
franioprvi
16:55 09.10.2014.

Razvlacit ce to oni do kraja mandata kao i sve druge vazne odluke.

Avatar Ada
Ada
16:52 09.10.2014.

Priopćenje je izvrsno sročeno i svakoj razumnoj osobi je jasno da je točno sve što je u njemu navedeno. Podrška referendumu!

TE
TechnoCroat
16:58 09.10.2014.

Iritira me kako hrvatska ima toliko nepotrebnih i imbecilnih zakona. Npr. Potreban broj potpisa za referendum. Svaki put se natezu i uvlace vrhovni sud za takvu banalnu formalnost. Posto 10% nije nikakva magicna brojka, zasto ne stave u zakon konkretnu brojku, 300000 ili 400000. Dosadilo mi je njihovo lupetanje i naklapanje i nadmudrivanje. A tupi su ko balvani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije