Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spriječen dolazak

Barunčić: Nije u pitanju bilo ugrožavanje nacionalne sigurnosti

Luka Barunčić
Goran Ferbežar/Pixsell
26.11.2011.
u 11:50

SNS otkazao prijam hrvatskom izaslanstvu zbog, kako se ističe u priopćenju, protueuropske odluke hrvatskih vlasti da ne dozvole nazočnost izaslanstva SNS, koju je predvodila Zorana Mihajlović, tribini Koalicije srpskih stranaka u Vukovaru.

VINKOVCI - Nakon što im je jučer na graničnom prijelazu Tovarnik zapriječen ulazak u Hrvatsku, izaslanstvo Srpske napredne stranke i Koalicije izbjeglica koje su krenule u Vukovar na predizborni skup srpskih stranaka, u srbijanskim medijima su zabranu ulaska u protumačile da ugrožavaju nacionalnu sigurnost. Tako je dužnosnica naprednjaka Zorana Mihajlović u izjavi agenciji Beta rekla da "izaslanstvu Srpske napredne stranke nije dozvoljen ulazak u Hrvatsku uz obrazloženje da oni predstavljaju prijetnju po nacionalnu sigurnost".

- Dobio sam potvrdu da mi se, kao državljaninu Hrvatske, odbija ulazak u Hrvatsku s obrazloženjem da predstavljam opasnost za javni poredak i nacionalnu sigurnost pa postavljam pitanje Vladi Hrvatske kako je moguće da se hrvatskom državljaninu zabranjuje ulazak u Hrvatsku - kaže Miodrag Linta, predsjednik koalicije izbjegličkih udruga.

No, glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Luka Barunčić kaže kako su te izjave netočne.

- MUP je procijenio da bi dolazak 13 državljana Srbije od čega 10 članova Srpske napredne stranke, mogao uznemiriti javnost grada Vukovara što bi moglo izazvati nezadovoljstvo i dovesti do remećenja javnog reda i mira i stoga je 25. studenog u 17,45 sati na cestovnom graničnom prijelazu Tovarnik zapriječio ulazak 12-torici državljana Srbije ulazak u RH. Dakle, ne radi se o ugrožavanju nacionalne sigurnosti već o uznemiravanju javnosti i mogućem narušavanju javnog reda. Inače, na skupu srpskih stranaka u Vukovaru bilo je oko 300 osoba i nije zabilježen ni najmanji izgred - rekao je Luka Barunčić.

Srpska napredna stranka otkazla prijam hrvatskom izaslanstvu

Vođe Srpske napredne stranke otkazali su prijam visokom izaslanstvu hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova, koji je bio zakazan za utorak, 29. studenog, priopćeno je danas iz SNS, objavili su mediji u Srbiji.

Predsjednik SNS-a Tomislav Nikolić i njegov zamjenik Aleksandar Vučić odlučili su otkazati prijam nakon, kako se ističe u priopćenju, protueuropske odluke hrvatskih vlasti da ne dozvole nazočnost izaslanstva SNS, koju je predvodila Zorana Mihajlović, tribini Koalicije srpskih stranaka u Vukovaru.

- SNS je za mir i stabilnost u regiji, uvažava teritorijalni integritet Hrvatske, ali nikada neće dozvoliti hrvatskoj državi da ponižava Srbe i građane Srbije samo zato što imaju drukčije političke stavove od službenee hrvatske politike - navodi se u priopćenju i dodaje kako je o otkazivanju prijama izvješćen i hrvatski veleposlanik Hrvatske u Beogradu, Željko Kuprešak, ali se ne precizira o kakvom je izaslanstvu Ministarstva vanjskih poslova riječ i koji je povod prijama kod SNS.

Komentara 37

OB
-obrisani-
11:53 26.11.2011.

opet nis nerade samo Torbare,hihihihiihi

OB
-obrisani-
12:01 26.11.2011.

Srbovanje,najpoznatije zanimanje Srba ! Raditi bi umjesto njih i za njih opet trebali nekakvi nesrbi,kao u bivšoj sfrj.Nikad ništa od tih potomaka turskih spahija i dahija !

OB
-obrisani-
12:12 26.11.2011.

ili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije