Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD NA VRH BP

Barack Obama: "Znam tko treba dobiti nogu u dupe"

obama
AFP
08.06.2010.
u 20:25

Glavni čovjek BP-a Tony Hayward postao je najomraženija osoba u Americi dok iz bušotine dnevno u more curi između 12 i 24.000 barela nafte

 - Posjetio sam obalu Louisiane pa sada znam tko treba dobiti nogu u dupe - izjavio je američki predsjednik Barack Obama u intervjuu NBC-u, aludirajući na glavnog čovjeka British Petroleuma Tonyija Haywarda.

Zamoljen za komentar Haywardovih izjava s početka ekološke katastrofe kada je on izjavio kako "želi svoj život natrag" te da je Meksički zaljev "veliki ocean", Obama je ustvrdio: - On ne bi više radio za mene nakon tih izjava.

BBC piše kako policija već osigurava Haywardov obiteljski dom u Kentu u južnoj Engleskoj nakon što su zaprimili prijeteće e-mail poruke i telefonske pozive.

Nakon što je Hayward u jednom trenutku konstatirao da će "utjecaj ove nesreće na na okoliš biti vrlo, vrlo skroman", od strane američkih novina The New York Daily News proglašen je "najomraženijim čovjekom u Americi"".

Iz ostatka bušotine sada istječe između 12 i 24.000 barela dnevno, a oko 11.000 barela uspijeva prikupiti kapa koju je montirao BP.

Američki admiral Thad Allen koji vodi operacije čišćenja obale u Meksičkom zaljevu konstatirao je da će čišćenje naftne mrlje s površine mora potrajati nekoliko mjeseci, ali za ukupnu obnovu okoliša, zajedno s njegovim stanovnicima, trebat će godine. 

Komentara 11

R7
rolf-77-55
09:23 09.06.2010.

@EhudObama-Odstupi od tvojih blentravih komentara idiote.A ako ne znas pisati Hevatski onda brisi sa ovoga foruma BLUVOTINO. U kojoj se zemlji nalazis magarce?

KA
kakitaki33
21:51 08.06.2010.

barak obama hehehehehehehe, on sve zna pak on je napisav 2006 ljeta knjigu kak treba rjesit izraelsko-paljestinski probljem, tak je dobro pogodiv kaj se te knjige denes sam odrekel i rekev da je to bila iluzija heheheheehehehe

MM
Mladen Miletić
13:30 10.06.2010.

Malo ga pretijeruju i lažu- svi ulje je prirodni produkt, prema tome BIO samo bio dolje ili gore ili iscuri u more.... Najviše boli to što im je pobjegao, a čiščenje je biznis ulov ulja i debela zarada za mnoge...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije