Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSRET S AMERIČKIM GENERALOM

Banožić: Zajedničkim vježbama i parnerstvom planiramo jačati naše savezništvo

Ministar Banožić susreo se sa zapovjednikom 31. borbenog krila AVIANO generalom Baileyem
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
17.03.2022.
u 17:45

General Bailey je zahvalio hrvatskim saveznicima na dobrodošlici američkim avionima F-16 u Hrvatsku

Ministar obrane Mario Banožić najavio je četvrtak, nakon susreta s brigadnim generalom američkog ratnog zrakoplovstva Jason Baileyem u vojarni "Pukovnik Mirko Živković" na Plesu, da MORH planira još više jačati sustav obrane hrvatskog neba u suradnji sa saveznicima i partnerima.

Banožić je, izrazivši dobrodošlicu zapovjedniku 31. borbenog krila AVIANO, kazao da su razgovarali o obučnim aktivnostima, ali i o budućim planovima koji se tiču obuke pilota Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva (HRZ).

''Zajedničkim vježbama i partnerstvom i dalje planiramo jačati naše savezništvo. Ovakve vježbe odvraćanja i obrane poruka su sigurnosti i naše zajedničke snage'', kazao je Banožić dodajući da je pad letjelice u Zagrebu naučena lekcija za sustav NATO članica ''koji nam pokazuje na koji bismo način trebali držati sustav u pripravnosti''.

Nadodao je da je s Baileyem razmijenio mišljenja i viđenja trenutne situacije u Ukrajini.

General Bailey je zahvalio hrvatskim saveznicima na dobrodošlici američkim avionima F-16 u Hrvatsku i složio se s Banožićem kako interoperabilnost svjedoči bliskom partnerstvu Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država.

''Mi provodimo sve aktivnosti u okviru NATO programa koje štiti jugoistočnu Europu. Ono što činimo doprinosi boljoj obrani NATO-a. Interoperabilnost svjedoči našem bliskom partnerstvu'', rekao je Bailey.

Aktivnost zajedničke obuke planirana je u Planu obuke i vježbe Oružanih snaga RH (OSRH) te Odlukom Vlade o prelasku granice RH oružanih snaga država saveznica i OSRH radi sudjelovanja na zajedničkim obukama i vježbama u 2022. godini od 27. siječnja 2022.

>> VIDEO Kina poručila da nikada neće napasti Ukrajinu. Medvedev: Zaustavit ćemo zapadnu rusofobnu zavjeru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije