Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spasimo blokirane!
Povratak na članak

Konačno novosti za blokirane: Ali, samo za one s dugom manjim od 20.000 kn

Nacrt Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o stečaju potrošača ugledat će svjetlo za 15 dana, budući da je jučer na web stranicu e-Savjetovanja pušten obrazac njegove prethodne procjene.

Komentari 75

Avatar ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
08:30 20.04.2018.

Pedofili se izborili za svoje , lezbe za svoje , Pupovac za svoje ,Šešelj za svoje , mafija za svoje , političari za svoje , Vlatka Pokos za svoje , Bandić za svoje .... Što se ne bi i ovi izborili za sebe .. A ostalima savjetujem da pricekaju koji mjesec sljedecu izbjeglicku krizu i da zajedno s njima potraze srecu van Rh .. Jer radnik i normalna osoba u ovoj zemlji nemaju buducnost

VL
Avatar Adolf
Adolf
09:17 20.04.2018.

Evo tko je nepošten potrošać. Čovjek policajac, ima stan koji je na njemu, supruga radi, kčerka radi, diže kredit kupuje kuću koji iznajmljuje turistima, plaču je opteretio tako da mu se odmah odbija rata kredita a ono što ostaje ide na zaštičeni račun. Ne plaća komunalno, ne plaća vodovod, voda mu se ne može zatvoriti jer je u zgradi. Nakupilo se 16.000 kuna ovrha koje se ne mogu naplatiti.

VL
DU
Deleted user
10:09 20.04.2018.

Cilj je sve blokirane prisiliti na iseljavanje iz Hrvatske , ionako su tu bez posla , smanjiti ćemo nezaposlenost a ako nešto zarade u tuđini naći ćemo načina da im sjednemo na to,

VL
Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
09:35 20.04.2018.

Političari su za svoju i stranačku korist prodali građane Hrvatske. Pa nisu javni bilježnici krivi, nego oni koji su im omogućili, sve Vlade i Saborski zastupnici.

VL
DU
Deleted user
09:58 20.04.2018.

Preduvjet za rješavanje problema je zamjena ministra pravosuđa. Onaj koji je problem stvorio ne može i neće ga rješavati. I ne smije mu se to niti dopustiti. To je suprotno i zdravoj pameti.

VL
EO
Eolcrocop
10:13 20.04.2018.

Nije samo ovršni zakon u pitanju, to je jedan od vrhova brijega! Mafija se više ni ne trudi ostaviti dojam pravnog sustava, licemjerno se cereka građanima u lice dok im gura ruku u džep i vadi zadnju kunu iz njega! Moja percepcija je da se događa državni fašizam!

VL
CV
cvikcange
11:52 20.04.2018.

Koji sam ja bedak. Trebao sam ne plaćati obveze. E, jesam teška budaletina. Sad ću plaćati tuđe mobitele, komunalije ...

VL
BA
baegnian1
08:25 20.04.2018.

Treba ukinuti blokade računa. Račune treba plaćati ali ne na taj način. To je skoro gore nego lihvarenje. Nemože se za dug od 100 kuna doći do duga od 1000 kuna.

VL
MA
Maxim007
09:42 20.04.2018.

Kako mogu biti pošten potrošač kada nemam posao i ne mogu ga naći. Onaj prokleti Eox Matrix me maltretiraju svakodnevno. Kažem da nemam novaca nemam primanja, a gospođa me i dalje pita kada bi mogao prvu ratu uplatiti.?!?

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
09:44 20.04.2018.

hoće li hdz odgovarati za 500 000 iselenih hrvata? NEĆE. da li su mogli pomoći? MOGLI SU.

VL
AL
Alkana
10:01 20.04.2018.

Ni ova vlada nema volje promijeniti stanje blokiranih! Pogoduje se bankama i lihvarima. Pogledajte kako se to radi u drugim državama. Kako može čovjek gotovo doživotno otplaćivati samo kamate a da glavnica nije ni taknuta? Treba pritisnuti banke da dugove rješavaju sa dužnicima a ne sa posrednicima. Natjerati ih, povećati im porez ako neće. Nek dugove smanje dužnicima umjesto da ih za siću prodaju Matrixu! To nek država isposluje. Nek se postavi bankama i dužnicima rok od godinu ili dvije dana da se dogovore oko otplate i da se otplata realizira, a ne prodavati dug drugih lihvarima.

VL
ZG
zgblabla
09:14 20.04.2018.

0d 2008 do 2016 na zavodu je bilo preko 30000 nezaposlenih uz zatezne kamate dug od 1000 kuna narastao je na 10000 kn o cemu pricamo Politicari laprdaju u beskonacnost DIJECA roditelja koji su blokirani napustaju Hrvatsku ne mogu i nezele biti kamatarena za nesto za sto nisu kriva

VL
DA
Danijel2
10:25 20.04.2018.

Čemu služi država? Treba štititi svoje građane od predatora, a i njih same od svoje gluposti. Na ovakvim stvarima ne samo da se gube ili dobivaju izbori, već država napreduje ili propada.

VL
MI
miso
09:40 20.04.2018.

Pored "Zakona o pljenidbi", koji treba zamijeniti okaljani Ovršni zakon, treba u zakone vratiti pojam "veleizdaje", jer ovo što oni u Hrvatskoj rade to zapravo jeste upravo to. Uništava se država i to na dokazivi način! Hrvatska je pretvorena u robovsku državu (rob je onaj koji bez svoje volje mora raditi za drugoga: http://barometar.hr/analyses/deklaracija-o-slobodi-prijedlog-deveto-3349/ ). Čekali smo državu od stoljeća sedmog, a krvlju obranili, pa onda upropastili od 1995-te! To treba znati i umjeti!

VL
ON
ON
11:37 20.04.2018.

Laik sam na ovom području,ali se pitam,ko je za sve ove nepravilnosti kriv.Hoćeli netko za propuste odgovarat?Vjerovatno neće.Odmah sledeće pitanje zašto?Mislim da je genijalac i otac svih zakona Šeks kod svih tih "zakona" mislio samo naone najzaštićenije.Mi često kritiziramo pravosuđe,dobrim dijelom spravom,ali sam isto tako mišljenja da naše zakonodavstvo treba dobrano pročešljati.

VL
DU
Deleted user
10:01 20.04.2018.

Treba stvar uzeti u svoje ruke kao na divljem zapadu. Blokirani trebaju unajmiti Doc Hollidaya i Wyatt Earpa.

VL
Avatar vatrogasac
vatrogasac
12:07 20.04.2018.

Radi se o pljački stoljeća u koju su upetljani strukture i pojedinci,tragikomično je ko priča o poštenju!Kamate koje premašuju gglavnicu duga za 300-400 %,jasno ukazuju da se radi o kriminalu nesagledivih razmjera i enormnom izvoru prihoda za pljačkaše.Javnost očekuje daa se kazneno gone tvorci i izvršitelji ovog sramotnog zakona.

VL
DU
Deleted user
09:38 20.04.2018.

Znači u ime duga se naplačje ne samo vjerovnik,nego i hrpa drugih iako je dug samo između vjerovnika i dužnika. I onda kad se krene naplačivati vjerovnik,ako nema više love nabit če ti svi ostali kamatu na njihove "usluge". Zato ti Tokai ili nemaš pojme o čemu pišeš,ili si jedan od ovo troje koji udobno živiš na grbači drugih,a onda si netko kome bi vrlo rado skresao sve ovo u lice.

VL
DU
Deleted user
13:22 20.04.2018.

Budimo vrlo direktni:Vlada po ovom pitanju ne čini ništa,odnosno dovoljno,nezna što činiti ili pak ne želi,što je tađer vjerovatno.Problem jednostavno baca pod tepih.Ne zaboravimo da dug ostaje na nasljednicima tako da se ovog lihvarenja građani neće moći riješiti i većina će i generacijama biti podložna siromaštvu. U cijelosti se slažem da je to kompleksno područje i da se treba svakim ovršenjem i blokadom pozabaviti individualno.Institucije poput FINE i javnih bilježnika ako ne ukinuti potrebno je limitirati. Ukupne kazne(penalty clauses),troškovi,ne smiju prelaziti više od npr. 10%ukupnog duga jer sve drugo je lihvarenje,a ono je zakonom nedopustivo.Vlada do sada nije pokazala dovoljno inicijative i truda da barem kvalitetno ublaži ovu problematiku i na našu žalost još nije posegnula za paketom sistemskih i sustavnih mjera koje bi pridonijele boljoj klimi u Republici Hrvatskoj.

VL
RI
rightside
10:42 20.04.2018.

jos jedno nedoreceno,ili neucinkovito rjesenje,, pa nije cilj samo izmisljat nesto novo nego da to novo valjda bude ucinkovito,, vama je tu ocito naglasak na "valjda")))) a drugo,sta sa ovima koji su u blokadi manje od 3 god a sam postupak je debelo u zastari,,imaju ovrhu ali se ni lipe nemoze naplatit niti ce se moci ubuduce? sta sa takvima? moraju li tu blokadu imat cjeli zivot pa i poslije smrti, da blokada prijede na nasljednike??? sta cemo sa takvima,ministre??

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.