Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP i HNS

Baniček i Andučić u zasebnim borbama za mjesto gradonačelnika

'21.06.2012., Sisak - Kristina Ikic Banicek kandidatkinja je SDP-a za mjesto sisacke gradonacelnice.(ARHIVA) Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL'
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
1/3
30.06.2012.
u 14:18

Državni, a do sada svaki put i lokalni koalicijski partneri na izbore 2013. izlaze odvojeno

Sisačke stranke počinju pripreme za lokalne izbore u svibnju 2013. godine, a neke su već izabrale i gradonačelničke kandidate. Pojedince koji će ih predstavljati odredili su tek SDP i HNS. Inače državni i lokalni koalicijski partneri, sada su se ipak odlučili za odvojenu kandidaturu.

Traže partnere

– Ukoliko kolege iz HNS-a procjenjuju da imaju bolje šanse prijeći prag istaknuvši svog kandidata, želimo im uspjeh jer za HNS ima mjesta u budućoj vlasti, kaže potencijalna gradonačelnica socijaldemokrata, Kristina Ikić Baniček. Sigurna je da će pobijediti u drugom krugu, a u formiranju većine u Gradskome vijeću SDP će se oslanjati na partnere. Ističe kako novu vlast očekuje \"težak posao razmontiranja svih propalih i sumnjivih projekata aktualne vrhuške te provedba razvojnih programa\" pri čemu namjeravaju iskoristiti potencijal autoceste Sisak – Zagreb. Narodnjaci im konkuriraju ekonomista Vladu Andučića.

– Naši partneri oni su iz Kukuriku koalicije. Promjene koje je nužno provesti u ovom gradu traže najširu koaliciju stranaka, ali jednako tako i građana Siska koji osjećaju da je nužno izići iz zamke političkih dogovora raspodjele plijena kroz stalne podjele gradskih ustanova i poduzeća među stranačkim podobnicima, kaže Andučić zalažući se za stvaranje pravednijeg, humanijeg i odgovornijeg upravljanja gradom uz pomoć svakog stanovnika što danas, kako navodi, nije slučaj. Odluku o kandidatu još nije donio HSLS, koji ima nekoliko opcija.

Liberali idu samostalno

– Željeli bismo prvo završiti s našim programima, ali pripremamo se za samostalan izlazak. No, ukoliko dobijemo ponudu koju ne možemo odbiti, spremni smo i na ostale opcije. Cilj nam je gradske firme staviti u funkciju pozitivnog poslovanja te završiti započete projekte. U Sisku se konačno moraju početi primjenjivati zakoni ekonomije, inače ćemo propasti, kaže Miljenko Žamarija.

Komentara 4

IB
istina_boli
18:54 30.06.2012.

Eh, jos kad bi se uvelo obavezno testiranje na detektoru lazi za sve kandidate pretendente na funkcije, bas bi bilo veselo. I kad bi se to testiranje vrsilo javno pred kamerama, e , to bi bilo napetije od bilo koje tekme.

CU
cutie
23:36 01.07.2012.

Sve u svemu svi su isti, dotjerali su Sisak i Kutinu do prosjackog stapa. Sta je sebi jadan narod dozvolio da ima jednu hitnu koja dolazi nakon 90 minuta. A policije na svakom cosku, neznam sta ti vise mogu da nagledaju? Sestre u ambulanti koji su osposobljene da neznaju ni zavoj presvuci a kamoli sta drugo, uzas. Po nekim pitanjima stvarno zaostali iza svijeta.

DU
Deleted user
07:51 02.07.2012.

ah to je ona koja nikad ne vrijeđa........... blago je ga njoj....... s nikim nije u svađi samo čini mi s eda je malo premlada.... preambciozna...preneiskusna gradonačelnik mora biti čovjek s životnim iskustvom i vizijom a vjerujem da ima takvihkvih siščana............... naravno da vole SISAK

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije