Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi izbori u SDP-u odgođeni su do siječnja 2010. godine

Bandić: Svu energiju treba koncentrirati na predsjedničke izbore

Milan Bandić
23.09.2009.
u 19:42

Zoran Milanović spriječio je, do daljnjeg, Milana Bandića da još jednom postane predsjednik zagrebačke organizacije SDP-a. Svi izbori unutar stranke odgođeni su.

- Vodstvo stranke je dobro procijenilo da svu energiju treba koncentrirati na predsjedničke izbore - izjavio je danas na Gradskoj skupštini grada Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić, upitan da komentira odgodu svih izbora unutar SDP-a.

Dodao je da nije prisustvovao predsjedništvu stranke jer je bio na putu, no da bi također podržao prijedlog odgode izbora u stranci.

Na novinarsko pitanje kako mnogi smatraju očitim potez Zorana Milanovića da ga spriječi da postane predsjednik zagrebačke organizacije SDP-a te s te pozicije krene u utrku za predsjednika Hrvatske, Bandić nije želio komentirati.

Njegov šef Milanović pak nije želio danas ništa komentirati rekavši da sve što je imao za reći, rekao je jučer.

Podsjetimo, Zoran Milanović spriječio je jučer, do daljnjega, Milana Bandića da još jednom postane predsjednik zagrebačke organizacije SDP-a. Predsjedništvo stranke odlučilo je da se svi izbori unutar stranke odgađaju na tri mjeseca što znači da se 3. studenoga neće održati izbori u zagrebačkom SDP-u gdje su se za predsjednika dosad kandidirali Bandić, njegov zamjenik Ivo Jelušić te Davor Bernardić.

Sad ne trebamo sukobe
Predsjedništvo je svoju odluku obrazložilo fokusiranjem stranke na predsjedničke izbore i potrebom da cijela stranka stane iza Ive Josipovića.

– Zaključili smo da cijela stranka mora stati iza Josipovića i da nam ne trebaju nikakvi sukobi unutar stranke, najmanje na lokalnim razinama – rekao nam je jedan član Predsjedništva SDP-a koji je zamolio za anonimnost.

Bandićeva popularnost
Među esdepeovcima već neko vrijeme postoji borba za premoć unutar stranke, a Predsjedništvo je današnjom odlukom pokušalo spasiti jedinstvo stranke. U SDP-u je vladao strah da će se Bandić kandidirati za predsjednika Republike nakon što opet pobijedi u Zagrebu, ali današnjom odlukom Predsjedništva, koju u subotu još mora potvrditi Glavni odbor stranke, ta opasnost je uklonjena.

Izbori u zagrebačkom SDP-u odgođeni su do siječnja 2010. godine čime je Milanović sebi kupio još tri mjeseca stranačkog mira. Bandićeva snaga unutar stranke tim je potezom neutralizirana, no na njegovu popularnost među biračima SDP još uvijek mora računati.

– Od Bandića bi bilo licemjerno kad bi se kandidirao za predsjednika Republike nakon lokalnih stranačkih izbora. Ovom odlukom ta je opcija isključena – rekao je naš sugovornik iz SDP-a.

Jedini izbori unutar SDP-a koji će se ipak održati bit će nedjeljni u Koprivničko-križevačkoj županiji, što je dio stranke protumačio time da je Zvonimir Mršić Bandiću okrenuo leđa zadovoljivši se položajem lokalnog šefa.

Bandić nije bio na današnjoj sjednici Predsjedništva. Ispričao se odlaskom na službeni put, a neće se, tvrdi, pojaviti ni na subotnjem sastanku Glavnog odbora. On, naime, već neko vrijeme izbjegava sastanke vrha stranke na kojima mu se sprema konačni obračun sa Zoranom Milanovićem zbog neskrivenih predsjedničkih ambicija.

Ključne riječi

Komentara 40

BO
bohtar
20:33 23.09.2009.

pametno je napravio,nemože bandič na dva stola.Neka se odluči gde želi.

JA
jarac
20:42 23.09.2009.

naravno, jer milanovićev SDP je ostao i dalje na jugslavenskim opredjelenjima, a bandićev SDP je prava hrvatska stranka, i konačno je milanović svatio tko bi opet bio izabran za šefa u zagrebu.

LI
Libela
20:25 23.09.2009.

Jedne su otjerali iz Zagreba 1945., druge su naselili po tuđim domovima, treće pobili, četvrte zastrašili, pete lišili imovine, i sad se nije za čuditi da nakon desetljetnog ispiranja mozga glasaju za partiju, čak i kad ona radi notorne gluposti kontra naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije