Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Besparica: Gradonačelnik dogovorio obuzdavanje rasta plaća na 1,4 posto

Bandić: Neće biti otkaza, a na plaćama ćemo ipak uštedjeti

'01.02.2010., Zagreb - Proslava 107. rodjendana gospodje Dore Sukanec koja zivi u Novom Zagrebu na adresi Sisiceva 14, gost Milan Bandic. Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
10.02.2010.
u 23:36

Može se tumačiti i drukčije – Bandić propustio uštedjeti 22 milijuna kuna! Mogao je, naime, poput Ive Čovića sa sindikatima dogovoriti zamrzavanje plaća u 2010. godini

- Kao što sam i obećao, ove godine neće biti otpuštanja u gradskoj administraciji, ali smo sa sindikatima uspjeli dogovoriti manji rast plaća, rekao je gradonačelnik na konferenciji za novinare, a spomenutu uštedu u proračunu objasnio je pročelnik za financije Slavko Kojić.

Za plaće 1,575 milijardi kn
– Iako svim korisnicima gradskog proračuna kolektivni ugovor jamči prosječni rast plaća u 2010. godini 3,4 posto, ispregovarali smo rast od samo 1,4 posto – rekao je Kojić.

Kako je lani na plaće zaposlenika gradske uprave i ostalih proračunskih korisnika utrošeno 1,553 milijardi kuna, bez zauzdavanja rasta plaća ove godine bi trošak iznosio 1,606 milijardi kuna, a ovako će na plaće otići 1,575 milijardi. Tako ispada da je Bandić tim dogovorom sa sindikatima uštedio 31 milijun kuna.

No, to se može tumačiti i drukčije – Bandić je propustio uštedjeti 22 milijuna kuna! To bi se, naime, dogodilo da je sa sindikatima uspio dogovoriti zamrzavanje plaća u ovoj godini. Upravo to – zamrzavanje plaća na razini prošlogodišnjih – nedavno je sa sindikatima zaposlenih u Zagrebačkom holdingu uspio dogovoriti predsjednik uprave Ivo Čović i tako rashode za plaće u ovoj godini zauzdati na prošlogodišnjoj razini od 1,663 milijarde kuna.

Gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je priznao da s Ivom Čovićem još uvijek nije dogovorio cjelokupni plan investicija Holdinga za ovu godinu, iako veljača polako prolazi, a građevinska sezona je pred vratima.

– Za sada je sigurno da će Holding financirati izgradnju bazena na Sveticama, škole u naselju Sopnica-Jelkovec i škole u naselju Iver u Sesvetskom Kraljevcu. Vidjet ćemo što će još Grad s Holdingom raditi po uhodanom principu javno-javnog partnerstva. Za desetak dana podvući ćemo crtu i definirati plan investicija Zagrebačkog holdinga u 2010. godini – rekao je gradonačelnik.

O Biškupićevoj tajnici
Gradska uprava pohvalila se da će prva sredstva iz lani osnovanog Interventnog fonda vrijednog 20 milijuna kuna početi dijeliti sljedeći tjedan. Novac će dobiti 402 gospodarstvenika i obrtnika. Gradonačelnik Milan Bandić demantirao je jučer medijske napise da "Bandić plaća tajnicu koja radi za Božu Biškupića".

– Antonija Županac, administrativna tajnica u Stručnoj službi gradonačelnika, sukladno zakonu premještena je u Ministarstvo kulture. Službenica je iskoristila pravo da izabere plaću koja je za nju povoljnija. Tako ona plaću dobiva iz gradskog proračuna, a nama ministarsvo potpuno refundira iznos koji smo joj uplatili – stoji u objašnjenju.

Komentara 5

DO
doktorica
08:23 11.02.2010.

Neznalica.

VI
Vito
07:46 11.02.2010.

Tog treba smijeniti odmah, a ne sutra. I sam je izjavio da neće raditi ako ga ne slušaju. Zašto tu izjavu niste objavili? Zanimljivo je kako su gradski činovnici dobili ugovor o povećanju plaća za 3,4 % svake godine. Ništaa o tome. Dok u Zagrebu svaki dan ima sve više nezaposlenih, sve više izgubljne pitke vode, ova gamad činovnička sebi sve više povećava plaće. To treba deratizirati, jer je tu izvor zaraze i uništenja grada, sad jasno i javno objavljen i prikazan u puno svijetlu. Nama otimaju 18 % od plaća svaki mjesec, a sebi dodaju 3,4 % svake godine. U isto vrijeme grad propada i sve je više dužan. Ova anketa o Glavašu u zatvoru treba promjeniti u pitanje - treba li milan bandić u zatvor?

OB
-obrisani-
09:26 11.02.2010.

Bandic ce uskoro otici a na njegovo mjesto treba postaviti HDZ kandidata.Komunisti gdje god dodju tu propast zavlada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije