Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ja sam bolji!

Bandić lovi glasove, Friščić ga želi na listi

'13.11.2009., Zagreb, Hrvatska - Predsjedniki kandidat Milan Bandic predao je svoju kandidaturu Drzavnom izbornom povjerenstvu u Saboru u pratnji svoje kceri Anamarije. Bandic je prikupio 59.000 potpi
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
14.04.2011.
u 17:27

K. Markovinović (HDZ) uvjeren je da će Milan Bandić 
ući u Sabor ako se ne aktivira Državno odvjetništvo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić počeo je kampanju za parlamentarne izbore šaljući danas svim medijima priopćenje u kojem kritizira saborske zastupnike jer se "besplodno prepucavaju pred kamerama ili drijemaju", njihova visoka primanja, povlaštene mirovine i postojeći izborni sustav.

Podobni, a ne sposobni

– Posljednji saziv pokazao je priličnu bijedu hrvatskoga stranačkog i parlamentarnog života. Većina zastupnika Sabor očito doživljava kao sjajnu priliku za uhljebljenje i stjecanje povlaštene mirovine – kaže Bandić nazivajući licemjerjem čuvanje visokih plaća i inzistiranje na povlaštenoj mirovini već nakon dvije godine. Predlaže da se zastupnicima plaća smanji na dvije prosječne hrvatske plaće te da se mirovina stekne nakon četiri godine u Saboru, 20 godina radnoga staža na drugom poslu te navršenih 55 godina starosti za žene i 60 za muškarce. Nekvalitetni su zastupnici, kaže, rezultat lošeg izbornog sustava jer su na listama ljudi odani stranačkim čelnicima – podobni a ne sposobni.

Predlaže tzv. otvorene liste kako bi birači mogli "zaokružiti" najbolje te podsjeća da je on tri puta bio biran u Sabor i svaki je put prepustio fotelju. HDZ, HSS i SDP drže da je zagrebački gradonačelnik počeo kampanju. Krunoslava Markovinovića (HDZ) brine što se nezavisni kandidati za ulazak u Sabor bore blateći ga.

– Zastupnici su birani kao u svim parlamentima u Europi. Sa stranačkih lista. No pojedinci poput Bandića, Lesara ili Pančića moraju se žestoko nametati da ih se primijeti u javnosti. Slažem se s dijelom Bandićevih prijedloga, no plaće treba usporediti s drugim parlamentima. Ovo je početak Bandićeve kampanje i mislim da će on ući u Sabor ako ne bude nepredviđenih okolnosti s Državnim odvjetništvom – kazao je Markovinović.

Kasno buđenje

Šef HSS-a Josip Friščić kaže da je Vlada napravila prijedlog sličan Bandićevu te da, ovisno o tome kako budu izgledale izborne jedinice, jedna je od mogućih opcija da njihovu listu nosi upravo Bandić. Friščić napominje da je Bandić dva puta nosio listu, no da mu tada nije smetao izborni sustav. Boris Šprem (SDP) kaže da se Bandić kasno probudio kad je riječ o visokim primanjima zastupnika, a da se njegova briga za stvarnost i građane najbolje vidi na ustrajanju da poskupe vrtići u Zagrebu.

Komentara 4

OB
-obrisani-
17:44 14.04.2011.

Ako ova konjusina uđe u Sabor......moramo izvršiti....kolektivni harakiri . ....ispod repa ......na Trgu...........

BZ
Branko Zajec
18:14 14.04.2011.

Bandić i Friščić u koaliciji !!!! Našla krpa, zakrpu. Dva tipa, koja su davno trebali završiti u aleji \"velikana\"- Remetincu. Bajiću, gdje si ? Spavaš li još uvijek ? Zar još uvijek nemaš vremena za Bandićeve \"nepodopštine\" ?

BO
bomba
18:15 14.04.2011.

Rambo Ako ti je do toga onda kreni jer ovi nisu sladunci koji sjede u saboru. Što su to oni učinili za dobrobit svih nas. Ništa. Molim lijepo po toj tvojoj logici davno smo trebali biti ispod repa. MAJMUNE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije