Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPLAVILA UNA

Baka Katica (84) iz Hrvatske Kostajnice se požalila: 'Nitko nam nije došao ispumpati vodu. Mi tu spavamo'

U Hrvatskoj Kostajnici i dalje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplava
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
12.12.2022.
u 23:13

U Novoj Drenčini angažirano je ukupno 166 pripadnika Protupoplavnog voda Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, a u vojarni u Petrinji u pripravnosti je trenutačno 240 pripadnika Hrvatske vojske.

Nakon tri dana vodostaj rijeke Une je u padu, ali nažalost na području kod Hrvatske Kostajnice nema kuće koja nije poplavljena. A unatoč padu vodostaja, ni ova noć neće biti lagana za stanovnike tog područja. Mnoga mjesta su odsječena, a nema ni pitke vode.

"Moram ja nju (vodu, o.au.) svu izbaciti. Spavat ne možemo od straha", kazala je Katica Šetušić. Njezina kuća stara 200 godina pretrpjela je štetu još od potresa, a ispričala novinarima RTL-a kako im nisu došli ni statičari niti im je itko pomogao ispumpati vodu koja je njoj i suprugu poplavila kuću.

"Mi tu spavamo. Što ćemo? Dva smo staraca. On ima 85 godina, a ja 84", dodala je.

"Što ću očekivati kad nitko ne dolazi?", dometnuo je Zlatko Šetušić.

Vrijedna pomoć vojnika

Još 40 hrvatskih vojnika poslano je u ponedjeljak popodne u Novu Drenčinu, mjesto na području Petrinje, kako bi pomogli građanima u obrani od poplave, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

U Novoj Drenčini angažirano je ukupno 166 pripadnika Protupoplavnog voda Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, a u vojarni u Petrinji u pripravnosti je trenutačno 240 pripadnika Hrvatske vojske.

Jučer je na području Sisačko-moslavačke županije bilo angažirano 137 pripadnika Hrvatske vojske, od kojih na području Hrvatske Kostajnice njih 57 s jednom kombinirkom, kamionom, labudicom i jednim terenskim vozilom s osobljem, a u Novoj Drenčini bila su angažirana 83 pripadnika sa šest kamiona i utovarivačem.

 

Ključne riječi

Komentara 2

VG
Veseli Gost
08:58 15.12.2022.

Nema nikoka da pomogne baki Katici. Otisli su u Ukrajinu da pomazu ukrajincima.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
12:35 13.12.2022.

Baka Katica (84) iz Hrvatske Kostajnice se požalila: 'Nitko nam nije došao ispumpati i sada smo svoji na svome u svojoj vodi. Mi tu spavamo jer imamo Balkansku i nemamo Irske'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije