Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osude napada na Pupovca

'Bagra! Sve su glasniji i sve jači, a većina i dalje šuti i gleda...'

Milorad Pupovac
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
28.09.2018.
u 19:45

Milorad Pupovac i Boris Milošević iz SDSS-a gađani su hranom na tržnici Dolac u Zagrebu

Iz stranaka i od političara večeras stižu osude današnjeg napada na predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, kojeg su danas na tržnici Dolac gađali hranom.

Napad su oštro osudili iz HNS-a.

- U Hrvatskoj narodnoj stranci - liberalnim demokratima zgroženi smo napadom na predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i njegovog stranačkog kolegu Borisa Miloševića, saborske zastupnike srpske manjine. U 2018., u demokratski uređenim zemljama, bilo kakvom nasilju ili fizičkom napadu ne smije biti mjesta. Na svima nama je odgovornost da gradimo otvoreno i tolerantno društvo, a ovakve pojave, ako želimo kao društvo ići naprijed, svi zajedno, a poglavito osobe koje sudjeluju u javnom životu, moramo najstrože osuditi - poručili su iz HNS-a. 

Napad je oštro osudio i šef HSS-a Krešo Beljak.

- Bagra!!! Sve su glasniji i sve jači, a većina i dalje šuti i gleda.. do kada?!?! Dok ne počnu otvoreno ubijati Srbe, pedere, a onda i sve nas ostale koji se ne uklapamo u “njihovu” zaostalu i zatucanu Hrvatsku? - napisao je Beljak na Twitteru.

Centar za suočavanje s prošlošću i Antifašistička liga RH osudili su napad pozvavši sve na "solidarni otpor protiv rastuće netrpeljivosti i svih pojavnosti fašizma".

Documenta je izrazila žaljenje zbog nasrtaja na saborske zastupnike SDSS-a u središtu glavnog grada Hrvatske koji, ističu, podsjeća na godine u kojima su mržnja i nasilje prema drugima i drugačijima završavale ubijanjem.

Antifašistička liga smatra da taj napad pokazuje što može napraviti huškačka propaganda kojoj su ti manjinski zastupnici izložen već dulje vrijeme te da "medijska promocija onih koji lažu i klevete pogoduju atmosferi u kojoj su neki uzeli sebi za pravo da mogu na one druge bacati hranu, vikati na ulici".

"Fašizacija hrvatskog društva je opasna pojava jer fašizam nisu koncentracijski logori, to je kraj, sve počinje izvrgavanjem manjine bijesu i huškanju, što je gotovo postala svakodnevna pojava u hrvatskom društvu, i to prije svega prema našim sugrađanima srpske nacionalnosti i svima onima koji ne govore radikalno desnim diskursom", poručuje Antifašistička liga u priopćenju.

Istarski demokratski sabor i Građansko-liberalni savez poručili su vladajućima da "zdravo društvo i ugled Hrvatske vrijede daleko više od nekoliko glasova", te da stanu na kraj mržnji i primitivizmu. Izrazili su uvjerenje kako je "takva otvorena manifestacija mržnje i netolerancije logična posljedica normalizacije radikalne, nasilne i primitivne retorike u hrvatskom javnom prostoru".

"Današnji incident slika je i prilika Vladine ignorantnosti i totalne nezainteresiranosti da se obračuna s netolerancijom i fašizmom u Hrvatskoj", dodali su.

IDS i GLAS drže kako Hrvatska već nekoliko godina nazaduje po pitanju građanskih i ljudskih vrijednosti, no "današnji ponižavajući napad na predstavnike najbrojnije manjine u Hrvatskoj još je jedan ogroman udarac otvorenoj i naprednoj Hrvatskoj".

"Na žalost, svi koji šutnjom normaliziraju mržnju neposredni su sudionici ovog ružnog incidenta", zaključili su.

Srpsko narodno vijeće izvijestilo je da su Pupovac i Milošević napadnuti u petak oko 14 sati na zagrebačkom Dolcu, kod bistroa "Amfora", gdje su na njih bačeni ostaci hrane, a to su ocijenili manifestacijom mržnje.

Pogledajte video konferencije za medije Milorada Pupovca:

Komentara 203

DU
Deleted user
19:17 28.09.2018.

Bagra si ti i tvoji skljedbenici beljak, koji sjedite za stolom i šutite kad Pupovac pljuje Hrvatsku. pljuješ je evo i ti.. za tebe su lopovi, lažovi i klevetnici priuhvatljiva ekipa, a svi oni kojima smeta velikosrpsko Pupovanje su za tebe bagra!

Avatar Trgovac
Trgovac
19:34 28.09.2018.

Ubiše Milorada hranom!!

DU
Deleted user
19:40 28.09.2018.

Osuđeni kriminalci su bagra.A Hrvati se samo drže one biblijske i kršćanske : tko tebe kamenom (čitaj: granatom ) ti njega kruhom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije