Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrde da su ojačali zaštitu

B2 Kapital: Ne slažemo se s obrazloženjem i visinom kazne - idemo u upravni spor

AZOP
Igor Soban/PIXSELL
04.05.2023.
u 17:23

B2 ističe da podaci koji su obrađivani nisu sadržavali podatke o financijskom stanju klijenta niti o stanju duga, što je potvrđeno i današnjim rješenjem AZOP-a

Odluku AZOP-a, naravno, poštujemo, ali nakon što smo ju pažljivo proučili zajedno s našim savjetnicima moramo konstatirati da se u pretežitom dijelu ne slažemo s njezinim obrazloženjem. Također, izrečenu kaznu na temelju pojedinih uočenih mogućnosti dodatne zaštite podataka smatramo previsokom i iskoristit ćemo mogućnost upravnog spora. Ionako visoki stupanj zaštite pri obradi osobnih podataka u međuvremenu smo dodatno ojačali te obradu osobnih podataka nastavljamo vršiti isključivo u skladu sa zakonom i s primjenom najviše moguće pažnje, oglasio se B2 Kapital priopćenjem nakon današnjeg rješenja AZOP-a da su povrijedili GDPR, u kojem se navodi i da ih agencija nije izvijestila je li ojačala zaštitu kako bi smanjila rizik od budućih povreda.  

B2 ističe i da podaci koji su obrađivani nisu sadržavali podatke o financijskom stanju klijenta niti o stanju duga, što je potvrđeno i današnjim rješenjem AZOP-a. 

- Nadamo se i vjerujemo da će policijska istraga utvrditi tko je neovlašteno otuđio i distribuirao osobne podatke naših klijenata.  Od prvih saznanja o mogućem neovlaštenom otuđenju podataka naših klijenata, B2 Kapital je surađivao s nadležnim institucijama, AZOP-om, policijom i Državnim odvjetništvom, radi utvrđivanja činjenica i otkrivanja počinitelja. Nakon što su neovisni stručnjaci proveli ekstenzivnu forenzičku internu istragu, utvrdili smo da u sustavima B2 Kapitala nije došlo do curenja podataka te da B2 Kapital nije bio izložen hakerskom napadu - kažu u kažnjenoj agenciji za naplatu potraživanja te dodaju da će 2 Holding grupa unutar koje posluju također izdati priopćenje vezano za rješenje AZOP-a i postupanje s osobnim podacima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije