Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijeg iz države

Azil na Islandu zatražilo 53 ljudi, od toga 30 je Hrvata!

'19.01.2010., Zagreb - Odjel za izdavanje putovnica u Policijskoj upravi Zagrebackoj, Petrinjska 30. Od ovog tjedna u opticaju su nove putovnice. Izvana se od stare razlikuje po maloj oznaci, cipu pri
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
29.03.2013.
u 23:29

Slučajevi Hrvata koji su tražili azil bit će prioritetno obrađeni, što znači da će ih probati riješiti u roku od 90 dana.

Azil na Islandu u prva dva mjeseca ove godine zatražilo je 53 ljudi. No, zanimljivo je da su više od polovice, njih čak 30 - hrvatski državljani, piše Iceland Review Online.

Prema riječima Þorsteinna Gunnarssona, pravnika u Uredu za imigraciju slučajevi Hrvata koji su tražili azil bit će prioritetno obrađeni, što znači da će ih probati riješiti u roku od 90 dana. A zbog povećanog broja zahtjeva, odjel za azil je već zatražio dodatno osoblje.

- Hrvatska postaje članicom EU 1. srpnja ove godine i ukoliko stigne još zahtjeva za azilom, do tog datuma ih nećemo moći sve obraditi, kazao je Gunnarsson.

Na rješavanje zahtjeva za azilom na Islandu se inače u prosjeku se čeka 275 dana, a više od 180 osoba još uvijek čeka na rješavanje statusa.

Ključne riječi

Komentara 1

FU
furest
21:53 30.03.2013.

sigurno su obrtnici ili neki koji su pokusali zivjeti od svog rada , a sigurno nisu drzavni cinovnici ili bogati seljaci a sto posto nisu djeca bivsih komunisticki direktora ili rukovodioca ,oni su sada uspjesni poduzetnici ili lokalni politicari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije