Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Austrijski milijunaš daruje bogatstvo jer je shvatio da ga nikad nije usrećilo

euri
Davor Puklavec
VL
Autor
Hrvoje Dečak
09.02.2010.
u 16:30

Svoju prvu tvrtku osnovao je još kao 21-godišnjak i brzo se obogatio. No sreću je pronašao tek sada, u dvosobnom stanu u Innsbrucku, i to – rastavljen. Mjesečno raspolaže s oko 800 funti (oko 6600 kuna). “Godine 2004., dok sam se s tadašnjom suprugom vraćao s Havaja, sinulo mi je da zapravo umirem zbog konzumerizma. Shvatio sam da mi novac i skupe stvari uopće nisu potrebni”, sažeo je.

Austrijski milijunaš, 47-godišnji Karl Rebeder iz Linza, odlučio je darovati svu svoju imovinu i novac u protuvrijednosti od 2,7 milijuna funti (22,4 milijuna kuna) jer je zaključio da ga bogatstvo nikada nije usrećilo, piše Daily Mail. Rebeder namjerava darovati bogatstvo siročićima u Južnoj Americi za projekt u kojem uče uzgajati voće i povrće, a time i zarađivati od malena.

Austrijski dobrotvor svoju je posljednju tvrtku prodao 2004., darovao je svoje luksuzne automobile i zrakoplov, a uskoro se planira odreći i ostaloga.
- Jedva čekam da se riješim svega - poručuje.

Svoju prvu tvrtku osnovao je još kao 21-godišnjak i brzo se obogatio. No sreću je pronašao tek sada, u dvosobnom stanu u Innsbrucku, i to – rastavljen. Mjesečno raspolaže s oko 800 funti (oko 6600 kuna).

- Godine 2004., dok sam se s tadašnjom suprugom vraćao s Havaja, sinulo mi je da zapravo umirem zbog konzumerizma. Shvatio sam da mi novac i skupe stvari uopće nisu potrebni - sažeo je.

Ključne riječi

Komentara 7

AN
andrijacatch
16:48 09.02.2010.

Moguće je da novac ne donosi sreću, ali itekako pomaže u rješavanju problema.

OB
-obrisani-
18:07 09.02.2010.

Kad bi i naši siromašni građani počeli se odricati konzumerizma, počeli bojkotirati te gnjusne ROBNE CENTRE izgrađene tamo gdje nebi smjeli biti- i nama bi bilo bolje. Smradovi bi polako odlazili iz RH.

OB
-obrisani-
16:41 09.02.2010.

Naklon do poda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije