Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA PROTIV EPIDEMIJE

Austrijska vlada izdvaja 22 milijuna eura za medicinska istraživanja koronavirusa

Sebastian Kurz
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/PIXSELL
21.03.2020.
u 17:05

U Austriji je prema ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi u subotu poslije podne evidentirano 2814 zaraženih. Provedeno je 18545 testova. Devet osoba je ozdravilo, a osam preminulo. U Beču je zaraženih 350.

Austrijska vlada izdvaja 22 milijuna eura za medicinska istraživanja kako bi se što prije pronašao lijek i cjepivo protiv koronavirusa, rečeno je u subotu na konferenciji za novinare austrijske savezne vlade.

"Najučinkovitija borba protiv koronavirusa je istraživanje koje bi doprinjelo pronalasku lijekova i cjepiva", rekla je ministrica gospodarstva i digitalizacije Margarete Schramboeck.

U Austriji je prema ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi u subotu poslije podne evidentirano 2814 zaraženih. Provedeno je 18545 testova. Devet osoba je ozdravilo, a osam preminulo. U Beču je zaraženih 350.

Uz naglašavanje važnosti provođenja strogih vladinih mjera ograničenja kretanja i okupljanja koje će trajati do 13 travnja austrijski kancelar Sebastian Kurz je za privatnu televiziju TV oe24 rekao da se stanje ne može poboljšati samo od sebe nego uz strogo i dosljedno provođenje mjera opreza i potpunog smanjenja socijalnih kontakata u javnom prostoru te držanje razmaka od najmanje metra. 

Komentara 1

Avatar Forumas
Forumas
18:33 21.03.2020.

samo ekonomski gubici u austriji se krecu u stotinama milijardi a oni izdvojili cak 22 milijuna za istrazivanje,svaka cast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije