Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAST

U Austriji 2.666 zaraženih, čak 463 više nego jučer. Kurzov apel Austrijancima: Izdržite!

Sebastian Kurz
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/PIXSELL
1/3
21.03.2020.
u 10:55

Kako je u petak istaknuo na konferenciji za novinare austrijski ministar zdravlja Rudolf Anschober, unatoč strme krivulje rasta broja zaraženih, laganu nadu budi podatak da je dnevni porast oboljelih pao na nešto više od 20 posto, za razliku od prije dva tjedna kada je iznosio i do 40 posto.

U Austriji je u subotu potvrđeno ukupno 2.666 bolesnika od koronavirusa, što je za čak 436 više nego jučer, ili  porast od 21 posto, objavilo je u 8 sati ujutro austrijsko Ministarstvo zdravlja.  Među zaraženima u posljednjih 24 sata je i jedan od zastupnika austrijskog Parlamenta, što je izazvalo dodatnu zabrinutost i mjere opreza.

Najviše zaraženih ima u austrijskim pokrajinama Tirol, koja je cijela u karanteni (568) i Gornjoj Austriji (507). Slijede Donja Austrija (392), pa zatim Beč i Štajerska s preko 350 zaraženih te Vorarlberg (215), Salzburg (175), Koruška (74) i Gradišće (35).
Dosad je ukupno testirano 18.545 osoba. Prema podacima austrijskog Ministarstva zdravlja sedam osoba je umrlo, jedna više nego do jučer, a brojka ostalih, još službeno nepotvrđenih slučajeva se ne navodi.

Austrijski savezni kancelar Sebastian Kurz je u subotu ujutro u emocionalnoj poruci preko TV oe24 poručio: „Molim Austrijanke i Austrijance da izdrže“. Riječ je o Vladinim mjerama i drastičnom ograničenju kretanja i okupljanja u javnom prostoru koje je austrijska Vlada na čelu s Kurzom u petak produžila do Uskrsnog ponedjeljka odnosno 13. travnja.

Kako je u petak istaknuo na konferenciji za novinare austrijski ministar zdravlja Rudolf Anschober, unatoč strme krivulje rasta broja zaraženih, laganu nadu budi podatak da je dnevni porast oboljelih pao na nešto više od 20 posto, za razliku od prije dva tjedna kada je iznosio i do 40 posto.

„ No, to nije razlog za opuštanje, nego za još striktnije držanje ograničenja“, upozorio je Anschober pozvavši  preostalih 5 posto austrijskih građana koji se ne pridržava mjera ograničenja i datih preporuka da to odmah učine i tako se pridruže onih 95 posto poslušnih Austrijanaca koji shvaćaju svu ozbiljnost situacije širenja koronavirusa i ne izlaze iz kuće, osim u dozvoljenim nužnim slučajevima.

Komentara 5

MO
morskival
13:52 21.03.2020.

Treba uspoređivati broj umrlih a ne broj zaraženih. Broj zaraženih ovisi o broju testiranja a kako su u državama testovi dostupniji i broj testiranja veći, povećavati će se i broj otkrivenih zaraženih. Ovakvi bombastični naslovi su sramota samo šire paniku.

MA
maestral
22:51 26.03.2020.

"U Austriji je u subotu potvrđeno ukupno 2.666 bolesnika od koronavirusa, što je za čak 436 više nego jučer", a jučer bila srijeda.

JJ
Jokoovo Jokoono
11:27 23.03.2020.

Kurz je mogao reagirati i ranije ali Ipak mu mnogi zahvaljuju za napore koje cini. Hvala Kurzu na udarcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije